Βασίλης Υψηλάντης : Οι συνέπειες από τον καθορισμό της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να είναι στην Σύρο, είναι πολλές

Posted: 14/06/2018 in Υπαλληλικά

Στην διαπίστωση ότι η Ρόδος αλλά και τα Δωδεκάνησα γενικότερα, «μετράνε συνεχώς απώλειες, αφού η περιοχή φαίνεται ότι έχει ηττηθεί στρατηγικά» προέβη με δηλώσεις του προς την «δ», ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Υψηλάντης. Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Η Δωδεκάνησος, φαίνεται ότι έχει ηττηθεί στρατηγικά. 

«…Θα έλεγα ότι μέσα σε αυτό το σκηνικό, η διαμόρφωση κάποιων συνισταμένων και στρατηγικών που θα ενδυναμώσουν και θα ωθήσουν τα Δωδεκάνησα στην ‘επόμενη μέρα’ είναι αναγκαία. Εάν υπολογίσουμε ότι και σε άλλους τομείς έχουμε απώλειες, όπως π.χ. ο Πολιτισμός: παλαιότερα, το 70% των εσόδων από τους αρχαιολογικούς χώρους έμπαιναν σε ειδικό λογαριασμό προκειμένου να επιστραφούν για να γίνουν έργα Πολιτισμού στην περιοχή μας. Και αυτό έχει καταργηθεί. Καθώς επίσης, αναφορικά με την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, το 70% από την διαχείρισή του, ερχόταν και παρέμενε στον τόπο μας, για να γίνονται έργα στην περιοχή. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι είναι αναγκαίο και απαιτείται ένας νέος σχεδιασμός, μία προσέγγιση έτσι ώστε για όλες αυτές τις απώλειες πώς θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε νέα δεδομένα που θα δώσουν μια ώθηση στον τόπο και κίνητρα για τους νησιώτες να παραμείνουν σε όλα μικρότερα νησιά» όπως τόνισε.

«Θέλει αγώνα……… Αυτό που απαιτείται ….. είναι αγώνας…..»

Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Βασίλη Υψηλάντη  εδώ

Πηγή : http://www.dimokratiki.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.