Τεχνολογική αναβάθμιση και μείωση δαπανών – Υλοποίηση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Posted: 11/03/2018 in Υπαλληλικά

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, με τριετή ορίζοντα ολοκλήρωσης και συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ενέκρινε το συγκεκριμένο έργο που έχει ως αντικείμενο την τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών του ελληνικού Δημοσίου και την παροχή δικτυακών υπηρεσιών που θα εξασφαλίζουν γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση, ικανή να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες ενός ψηφιακού Δημοσίου. Το έργο χαρακτηρίζεται «καταλύτης» για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη χώρα μας. Άρχισε να σχεδιάζεται στα τέλη του 2009 χωρίς, μέχρι σήμερα, να έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Γράφημα

 

Με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, οι δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τις συναλλαγές των πολιτών με Δημόσιο.
«Με τη συστηματική συνεργασία –σημειώνεται- και τη συντονισμένη προσπάθεια των στελεχών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το έργο ενεργοποιείται ξανά, ώστε να εξασφαλίσει:
• Ευρυζωνική κάλυψη σε περίπου 34.000 δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων.
• Παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων σε 375 ασύρματα σημεία πρόσβασης για το κοινό (public hotspots).
• Υψηλές ταχύτητες σύνδεσης έως 1 Gbps σε δημόσιους φορείς.
• Δυνατότητα ασφαλούς χρήσης βίντεο, τηλεσυνεργασίας και mobile τεχνολογιών.
• Παροχή νέων τηλεματικών υπηρεσιών.
• Πλήρη αξιοποίηση των 68 Μητροπολιτικών Ευρυζωνικών Δικτύων Οπτικών Ινών (ΜΑΝ).
• Δραστική μείωση των ετήσιων τηλεπικοινωνιακών δαπανών του ελληνικού Δημοσίου έως 100 εκατ. ευρώ.»

Πηγή : https://www.efsyn.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.