Ιωάννης Γιαννάς – Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης : «…O όγκος δουλειάς είναι ιδιαίτερα μεγάλος ενώ το φάσμα των αρμοδιοτήτων των επιμέρους τμημάτων είναι ευρύτατο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι οι οποίοι δουλεύουν ασταμάτητα να αδυνατούν να ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες ανάγκες…»

Posted: 02/08/2017 in Υπαλληλικά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρόδος κτιριο ΔΟΥΗ υπόθεση με τα χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα που βρέθηκαν στην αποθήκη επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου για να διατεθούν προς πώληση, πήρε διαστάσεις ανά το πανελλήνιο. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι η μοναδική, καθώς καταφθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες καταγγελίες για παρόμοιες υποθέσεις. Το ελεγκτικό έργο στην αγορά, καθίσταται όμως σχεδόν αδύνατο, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών.    
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δέχθηκε νέα καταγγελία για διάθεση προϊόντων μαϊμού σε τοπική επιχείρηση η οποία διερευνάται. Σε προληπτικό επίπεδο όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνονται έλεγχοι στην αγορά καθώς τα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων διαθέτει μόλις τέσσερις υπαλλήλους, εκ των οποίων ο ένας απουσιάζει με αναρρωτική άδεια. Στο τμήμα επαγγέλματος υπάρχει μόνο μία υπάλληλος που είναι επιφορτισμένη με την έκδοση και τον έλεγχο των αδειών των επαγγελματιών (ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, ψυκτικών κλπ). Στο τμήμα εμπορίου υπάρχουν τρεις υπάλληλοι ενώ στη γραμματεία υπάρχει μία υπάλληλος.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της Υπηρεσίας, κ. Ιωάννης Γιαννάς, ο όγκος δουλειάς είναι ιδιαίτερα μεγάλος ενώ το φάσμα των αρμοδιοτήτων των επιμέρους τμημάτων είναι ευρύτατο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι οι οποίοι δουλεύουν ασταμάτητα να αδυνατούν να ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες ανάγκες.

Σημειώνεται ότι οι διευθύνσεις εμπορίου είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο για την εγκατάσταση τερματικών POS. Η προθεσμία για την προμήθεια μηχανημάτων POS από τις επιχειρήσεις έληξε την περασμένη Πέμπτη και προβλέπεται οι διευθύνσεις εμπορίου των Περιφερειών να προχωρήσουν, άμεσα, σε ελέγχους. Εμμέσως, στους ελέγχους εμπλέκονται, επίσης, το ΣΔΟΕ και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
«Οι υπηρεσίες μας αδυνατούν λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης προσωπικού να εκτελέσουν το ελεγκτικό έργο, τουλάχιστον όχι στον επιθυμητό βαθμό. Βέβαια οι έλεγχοι π.χ. για το παρεμπόριο δεν είναι αποκλειστικά δική μας αρμοδιότητα, αλλά αφορούν και άλλες υπηρεσίες. Παραμένουμε όμως μία από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένη με πολλά άλλα καθήκοντα, πέραν των ελέγχων. Στον τομέα ευθύνης μας ανήκουν δε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.
Οι συνάδελφοι δουλεύουν ασταμάτητα, είναι όμως φύσει αδύνατον να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο όγκο υποθέσεων εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων με αποτέλεσμα τη δυσφορία των συμπολιτών μας. Για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας μας έχουμε ενημερώσει τους πολιτικούς μας προϊσταμένους. Προφανώς όμως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια στελέχωσης λόγω των περιορισμών που ισχύουν από το Κράτος», είπε ο κ. Γιαννάς.

Πηγή : www.dimokratiki.gr
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.