Μαθήματα δυναμικής διεκδίκησης «… ΕΔΡΑΣ…» για την Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Posted: 11/07/2017 by sypnaped in Υπαλληλικά

 

Σχετική εικόνα

Ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά με έδρα τη Σάμο, μετά από τη στάση του Υπ. Παιδείας να παρακάμψει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου.

Η θέση του Υπουργείου Παιδείας όπως αυτή αποτυπώνεται στο περιεχόμενο της σχετικής τροπολογίας που θα καταθέσει ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και η οποία δημοσιεύθηκε αυτούσια στην ιστοσελίδα esos.gr (link is external), προδίδει πως δεν έχει ληφθεί υπόψιν η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία από το 2007 είχε υποστηρίξει στο αίτημά της τον προσδιορισμό της Σύρου ως έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Αν και η απόφαση να ρυθμιστούν οργανωτικά τα τρία Τμήματα Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσω της ικανοποίησης του πολύχρονου αιτήματος ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής, αναμφισβήτητα, ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση του ακαδημαϊκού προφίλ των τριών Τμημάτων σε Σύρο, Χίο, Σάμο και παράλληλα “ανάβει το πράσινο φως” για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους, ωστόσο, η απρόσμενη αλλαγή σε επίπεδο έδρας, συνιστά μία σοβαρή ανατροπή για την αναπτυξιακή πορεία του ΤΜΣΠΣ.

Οι Κυκλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Πολυτεχνικής Σχολής

 

 

 

Κοινή επιστολή των Επισκόπων της Σύρου προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα τον ορισμό της Ερμούπολης ως έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

 

 

Επί των εξελίξεων τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΜΣΠΣ, Φίλιππος Αζαριάδης, η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, Θεοδώρα Χαμαΐδή ενώ προέβησαν σε δηλώσεις και οι τρεις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς επίσης ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. “Ισχυρό πλήγμα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα της Σύρου”

Η συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΜΣΠΣ για την Πολυτεχνική Σχολή

Ο Πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος. «Ελπίζω ο υπουργός Παιδείας να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό του»

Του Νίκου Αλμπανόπουλου. Για το Πανεπιστήμιο να επαναφέρουμε τις δεσμεύσεις μας

Πηγή : http://www.koinignomi.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.