ΕΝΠΕ : Με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα συναντώνται οι 13 Περιφερειάρχες αύριο Τετάρτη για σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

Posted: 02/05/2017 in Υπαλληλικά

Με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα συναντώνται οι 13 Περιφερειάρχες την Τετάρτη 3 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στα γραφεία της, Μεσογείων 15, 4ος όροφος.    

Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επεσήμαναν ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας ξεκινά τη συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση, με τους Περιφερειάρχες, απόρροια όπως σημείωνσαν και αναγνώριση της «μέχρι σήμερα λειτουργίας τους, με τρόπο υπεύθυνο, σοβαρό, απαλλαγμένο από ιδεοληψίες και λαϊκισμούς και με μόνο στόχο τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας, σε επίπεδο Περιφερειών, αλλά και της χώρας συνολικά».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, σ’ ένα περιβάλλον ασταθές και αβέβαιο, που δημιουργεί κινδύνους και τοξικότητα, οι Περιφέρειες παρέμειναν και παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στο σκοπό τους, με σεβασμό και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, αναλάβαμε την προσωπική μας ευθύνη η οποία ανάγεται σε συλλογική και εθνική ευθύνη. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μακριά από τον λαϊκισμό και την μικροπολιτική.

«Γι’ αυτό και είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Επιτροπή των Περιφερειών, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο Πρωθυπουργός, τη μεγάλη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, την ξεκινά με τους 13 Περιφερειάρχες, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη».

Πηγή : http://www.enpe.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.