Εργατική Πρωτομαγιά 2017 – Τα προβλήματα κοινά αλλά οι συγκεντρώσεις ξεχωριστές

Posted: 28/04/2017 by sypnaped in Υπαλληλικά

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τιμά την ημέρα αυτή με συγκέντρωση και μουσική εκδήλωση, τη Δευτέρα, 1η Μάη 2017, έξω από το Ε.Κ.Ρ,  ώρα 10.30 πμ.

  Έχοντας συνείδηση της ευθύνης και του χρέους που έχουμε απέναντι στους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνήσεων, που τα τελευταία επτά χρόνια έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε οικονομική και κοινωνική εξουθένωση.   

  Αντιπαλεύουμε τις αντεργατικές και αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση. Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό παρόν στην 24ωρη Απεργία και στη συγκέντρωση στο Ε.Κ.Ρ,  τη Δευτέρα, 1η Μάη.

  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, του ανέργους, τους νέους και τις νέες να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα, που αποτελεί ορόσημο Αγώνων, Θυσιών και Διεκδικήσεων.

Στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα συμμετέχουν οι παρακάτω καλλιτέχνες :

  • Κωσταντάκης Νεκτάριος
  • Νάνος Τάσο
  • Νάνος Φάνης
  • Μακαρούνας Βασίλης
  • Ροδίτη Αγγελική
  • Ατακλής Νετζίπ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και στη μουσική εκδήλωση, τη Δευτέρα, 1 Μαΐου και ώρα 10.30, έξω από το Ε.Κ.Ρ, Στ. Καζούλη 30.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Σχετική εικόνα

Από την γραμματεία του ΠΑΜΕ εκδόθηκε ανακοίνωση με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει για να τιμήσει το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς. ‘

Στην ανακοίνωση αναφέρονται:

«Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2017 είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Κεντρικό σύνθημα: «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».
Σε αυτά τα πλαίσια η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ κάλεσε Σωματεία και μαζικούς φορείς σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας και των εκδηλώσεων την εβδομάδα πριν την 1η Μάη. Από τη σύσκεψη αλλά και τις συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων και των φορέων προέκυψαν οι εξής δράσεις:
• Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς όλη την εβδομάδα πριν την 1η Μάη με κάλεσμα για την απεργιακή Συγκέντρωση .
• ΔΑΣ Ξεναγών, εκδήλωση στο εστιατόριο – barLaTerrazzaσε συνεργασία με την ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ και την Επιτροπή Ειρήνης Ρόδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων, ομιλία, έκθεση φωτογραφικού υλικού και αφήγηση του χρονικού της 1ης Μάη του 1936, την Πέμπτη 27 Απρίλη
• ΣωματείοΕργαζομένωνAmilia Mare & Paradise Village. Στάση εργασίας από τις 2 ως τις 3μμ και εκδήλωση στο εστιατόριο προσωπικού του ξενοδοχείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικού υλικού από την πρωτομαγιά του Σικάγο, του 1936 στη Θεσσαλονίκη, ομιλία και προβολή βίντεο.
• Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ οργανώνει την προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Πολεμιστές σε ξένο μέτωπο» στην αίθουσα Γενικών Συνελέυσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7 το απόγευμα.
Πιθανό να ακολουθήσει νεότερο Δελτίο εμπλουτισμένο και με νέες εκδηλώσεις.

Η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κύπρου.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

  Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η καλύτερη τιμή της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η οργάνωση των σημερινών μας αγώνων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Αυτή είναι δική μας απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, που μας φορτώνουν κυβερνήσεις, ΕΕ και ΔΝΤ.

Ξέρουμε πως τη λύση στα προβλήματά μας δεν θα την δώσουν ούτε τα ματωμένα πλεονάσματα, που πανηγυρίζουν, ούτε η καπιταλιστική ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται. Αυτή για να την πετύχουν θα πατήσουν σε μισθούς και μεροκάματα φτώχειας, σε εργασιακές σχέσεις λάστιχο, στη δουλειά ως τον τάφο, σε τσαλαπατημένα δικαιώματα και παροχές.

Η ιστορία των ματωβαμένων Πρωτομαγιών, η ιστορία του εργατικού κινήματος μας οδηγεί και μας δείχνει : Όλα κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Ακόμα και στους πιο χαλεπούς καιρούς η πρωτοπορία της εργατικής τάξης δεν συμβιβάστηκε, δεν έσκυψε το κεφάλι, πάλεψε ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική.

Αυτό είναι το επίκαιρο μήνυμα της Πρωτομαγιάς.

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, δυναμώνουμε τη συσπείρωσή μας ενάντια στους σύγχρονους εκμεταλλευτές μας, ενάντια σε όσους μακελεύουν τους λαούς για να αρπάξουν τον πλούτο τους, το πλούτο της ζωής τους, τον πλούτο του τόπου τους, της πατρίδας τους.

Βλέπουμε ολόκληρες περιοχές να φλέγονται, χιλιάδες άνθρωποι να ξεριζώνονται… Γιατί; Για να «ξαναμοιράσουν» τη γη, για  να κάνουν πλιάτσικο στις πλουτοπαρωγικές πηγές, για να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας…

Γι αυτό βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Γι αυτό «σουλατσάρει» το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, γι αυτό έχουν και χρησιμοποιούν τις Βάσεις τους (Σούδα κλπ). Για τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων όλοι οι ιμπεριαλιστές παραβιάζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ!!!

Υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα και στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους μας θέλουν να μας έχουν σαν κέρδη στην ειρήνη τους και σαν κρέας στα κανόνια τους στον πόλεμο!

Έτσι συνεχίζουμε τους αγώνες μας. Έτσι τιμάμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Περί αργιών και ημιαργιών στο Δημόσιο Τομέα και την Αυτοδιοίκηση

Η Εργατική Πρωτομαγιά

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.