Οι εκδιώξεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Posted: 13/03/2017 in Υπαλληλικά

Οι εκδιώξεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την άποψή του για τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε ό,τι αφορά τις διαφοροποιήσεις και αποπομπές στελεχών, διατυπώνει με επιστολή του αναγνώστης, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:    

“Στην Ελλάδα του 2017, που βροντοφωνάζουμε για την αξία της δημοκρατίας, για να διατρανώσουμε την κοινή γνώμη, να ανεβάσουμε την ένταση της φωνής του λαού (ώστε να μη φωνάζουν οι λίγοι κιόλας, έτσι;), έρχονται οι πολιτικοί, τα αιρετά υποτιθέμενα πρότυπά μας, οι «και καλά» ηγέτες μας, να την καταλύσουν. Καλές οι δηλώσεις στα μίντια, η προβολή μέσω επιτευγμάτων που κανείς ουδέποτε, βέβαια, αμφισβήτησε – για να είμαστε αντικειμενικοί και ουδέτεροι -, καλές οι εκδηλώσεις δήθεν δημοκρατικής κουλτούρας και η προσπάθεια χειραγώγησης ατόμων που μάλλον δεν ξέρουν ότι δεν χειραγωγούνται, αλλά σε κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέμαι: γιατί εκείνα τα άτομα δεν έχουν την αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, ρε κουμπάρε, να πράττουν αυτά που λένε και θεωρητικά πρεσβεύουν;

Επειδή, νομίζω, αρκετά γενίκευσα, θα γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Είναι η παραταξιακή πειθαρχία σημαντικότερη από την ουσία της δημοκρατίας, το απόσταγμα και κολοφώνα της, την ελεύθερη έκφραση της προσωπικής γνώμης;

Γιατί, όσο είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς μια γραμμή που, πιθανότατα, δεν ενστερνίζεσαι, προδίδεις τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία παλεύεις. Για καλή μας τύχη, υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι, που το ήθος τους τους υπαγορεύει να μην «πουλήσουν» ούτε αρχές, ούτε άτομα που τους ε-μπιστεύτηκαν θέση ισχύος.
Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο πως αν δεν υποστηρίζεις μία κίνηση στην οποία η παράταξή σου (για την ακρίβεια, μόνο η κεφαλή της, αυθαίρετα, όμορφα κι ωραία), η «ομάδα» σου, όπως αναφέρεται από επιτήδειους πολύ επιτηδευμένα, το λες.

Εκφράζεις τη διαφωνία σου σε προσωπικό επίπεδο, δίχως να εκθέτεις κανέναν στα αδιάκριτα μάτια και αυτιά των Μέσων, ώστε να ενισχύεις τη θέση σου και να παραμένεις ηθικός, γιατί αυτό πιστεύεις και τέλος. Και ο δημοκρατικός δέκτης συζητά την πιθανή αδυναμία μιας απόφασης – που μάλιστα δε συζητήθηκε με κανέναν.

Ή, απλούστατα, γλιτώνεις πολύτιμο χρόνο, για να προλάβεις να δεις και το Ατόμιουμ (τέλος πάντων), και διαγράφεις τον αντιφρονούντα που τόλμησε(!) να εναντιωθεί σε μία και μοναδική απόφαση, και μάλιστα με υποχθόνιο τρόπο.

Έτσι, πλέον ένας άνθρωπος που επιλέχθηκε να ασκήσει πολιτική στον τόπο του, ένας άνθρωπος που διακρίνεται για την ευθυκρισία, τη μαχητικότητα, τη συναδελφικότητα, το πνεύμα συνεργασίας, την αγάπη του τόσο για το αντικείμενο της πολιτικής καθαυτής, όσο και για το μέλλον της Περιφέρειας, της Αρχής της οποίας είναι παράγοντας, αδικείται με αυτόν τον τρόπο.

Εκδιώχθηκε, δεν αποχώρησε οικειοθελώς ή, έστω, αυτοβούλως, όπως παρουσιάστηκε. Και πλήρως αντιδημοκρατικά, έως φασιστικά.

Ε, λοιπόν, η αλήθεια θα βγει σιγά-σιγά παραέξω. Με όποιο κόστος. Εδώ δεν περνάνε χούντες. Το ποιόν του καθενός αποκαλύπτεται και όποιος παρακολουθεί την τοπική επικαιρότητα γνωρίζει καλά.-

Να τους χαιρόμαστε και τα λοιπά. Α, επί τη ευκαιρία, δεν έχει «τά ἐν οἴκῳ μή ἐν δήμῳ» στην πολιτική. Ισχύει ο Τρίτος Νόμος του Νεύτωνα.

Γιώργος Μπακάλης”

Πηγή : http://www.rodiaki.gr

Αντάρτες και «μπαϊράκια»

Όσοι φοιτούν στη σχολή Ευελπίδων προφανώς δεν εξαντλούν τις φιλοδοξίες τους στον παραμείνουν ανθυπολοχαγοί, αλλά όλοι θέλουν να γίνουν στρατηγοί,  έλεγε ο μακαρίτης υπουργός (της δεκαετίας του 1970) Χριστόφορος Στράτος, όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι αν ενδιαφερόταν να γίνει υπουργός κατά τις διαδικασίες σχηματισμού ή ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Και επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, προφανώς δεν μας ξενίζει η φιλοδοξία των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων να επιδιώκουν να γίνουν αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών κλπ.

Πρόκειται για θεμιτές φιλοδοξίες, και έτσι θα πρέπει να «δικαιολογεί» κανείς το «αντάρτικο» που βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο Ρόδου.

Εξίσου όμως αυτονόητο είναι και το ότι ισχύει στην πολιτική, ότι ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες του, για τις καταστάσεις που θα προκληθούν.

Και ότι στο τέλος όλοι θα κριθούν από το εκλογικό σώμα, όταν έρθει η ώρα.

Έτσι άλλωστε είναι η πολιτική και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή : http://www.rodiaki.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: