«Έτος Δωδεκανήσου» το 2017. Με ομόφωνη απόφαση η Βουλή τίμησε τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Posted: 01/03/2017 in Υπαλληλικά

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή ειδική συνεδρίαση για την επέτειο των εβδομήντα χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, κατά την οποία ελήφθη απόφαση για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου.   

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σημασία της ιστορικής αυτής επετείου τόνισε πως «η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν στα Δωδεκάνησα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, υπό την αιγίδα της Βουλής, ώστε να τιμηθεί και να αναδειχθεί ο μεγάλος αγώνας της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το Σώμα ότι μετά και από ειδική σύσκεψη συνεργασίας με τους αιρετούς της Δωδεκανήσου, συμφωνήθηκε ότι οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δωδεκανήσιους Δήμους, στο πλαίσιο οικονομικής επιχορήγησης της Βουλής των Ελλήνων για τον σκοπό αυτόν.

Στην τιμητική επετειακή συνεδρίαση, κατά την οποία παρέστησαν και οι Δήμαρχοι της Δωδεκανήσου, μίλησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτριος Κρεμαστινός εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης και ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος “Το ποτάμι” κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Επίσης τον λόγο έλαβαν οι βουλευτές κ.κ. Δημήτριος Γάκης (Ν. Δωδεκανήσου, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Χρήστος Παππάς (Επικρατείας, Χ.Α.) και Σταύρος Τάσσος (Ν. Λέσβου, Κ.Κ.Ε.).

Πηγή : http://www.hellenicparliament.gr

Γ. Χατζημάρκος: «Η Βουλή σήμερα, ορθά τίμησε το χθες της Δωδεκανήσου. Απομένει να τιμήσει και το αύριο». Στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Ομοφώνως το Ελληνικό Κοινοβούλιο ανακήρυξε σήμερα το 2017 ως Έτος Δωδεκανήσου, στην διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην συνεδρίαση παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος, με την λήξη της δήλωσε:

«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα, τίμησε την Ιστορία της Δωδεκανήσου, την Ιστορία της χώρας, την συμπλήρωση  70 ετών από τότε που η Ελλάδα μεγάλωσε και, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακήρυξε το 2017  Έτος Δωδεκανήσου. Ορθά και λαμπρά, η Βουλή τίμησε το χθες.

Απομένει να τιμήσει και το αύριο».

Πηγή : http://www.pnai.gov.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.