ΥΠ.Δ.Α.: Οι πέντε προτεραιότητες για το Δημόσιο – «Τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία για τoν αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων»

Posted: 31/01/2017 by sypnaped in Υπαλληλικά

File written by Adobe Photoshop? 5.0

“Με σταθερά και στοχευόμενα βήματα, αλλάζουμε την εικόνα του Δημοσίου. Το 2017 είναι έτος εφαρμογής μεταρρυθμίσεων”, επεσήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή.  Η κ. Γεροβασίλη έθεσε ως τις πέντε προτεραιότητες της για το Δημόσιο:

-Την κατάρτιση των οργανογραμμάτων των υπουργείων και των φορέων και των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. ώστε, να γνωρίζουμε πού «χωλαίνει» η διοίκηση, που απαιτείται νέο προσωπικό και πού ενδεχομένως υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων.

-Τις απλουστεύσεις διαδικασιών

-Την εφαρμογή Μητρώου Επιτελικών Στελεχών:

-Την εφαρμογή του συστήματος κινητικότητας

-Την διενέργεια των κρίσεων για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης».

Συγκεκριμένα, είπε:

Αυτήν την περίοδο είμαστε στην φάση κατάρτισης των οργανισμών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Θα γνωρίζουμε πού «χωλαίνει» η διοίκηση, που απαιτείται νέο προσωπικό και πού ενδεχομένως υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων.

Επιπλέον, δρομολογούμε σε συνέργεια με όλους τους φορείς απλουστεύσεις διαδικασιών, προκειμένου να μην χρειάζεσαι 20 δικαιολογητικά και άλλες τόσες υπογραφές για να διεκπεραιώσεις μια υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται πράξη και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να μην σπαταλούνται ατέλειωτες ώρες εργασίας.

Ο στόχος ήταν και είναι ένας:

Να πάψει επιτέλους ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να μπορεί να κάνει με αξιοπρέπεια τη δουλειά του.

Η αντιπολίτευση για ακόμη μια φορά βρίσκεται σε σύγχυση.

Από τη μια πλευρά δεν ψηφίζει τα μέτρα μας, και από την άλλη μας κατηγορεί ότι έχουμε καθυστερήσει.

Σας απαντούμε.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών:

Το μητρώο συμβάλλει στην αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

Πλέον, δεν θα τοποθετούνται οι εκλεκτοί και αρεστοί της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά οι καταλληλότεροι.

Κι εσείς, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, εσείς που έχετε κάνει καραμέλα την «αριστεία», δεν είδαμε να υπερψηφίζετε το εν λόγω νομοσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά το νέο σύστημα κινητικότητας:

Η καθιέρωση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, όπως ψηφίστηκε με το ν. 4440/2016,  είναι αδιαμφισβήτητα μία σημαντική καινοτομία  για τη Δημόσια Διοίκηση.

Και αυτό, γιατί το συγκεκριμένο σύστημα καλύπτει το σύνολο των διοικητικών θέσεων του Δημοσίου Τομέα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν –για πρώτη φορά– πρόσβαση  στις  κενές θέσεις των υπηρεσιών που θα προκηρύσσονται τρεις (3) φορές το χρόνο  και θα αναρτώνται στο site του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με αυτόν τον τρόπο, η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων από μία  δημόσια υπηρεσία σε άλλη θα γίνεται με όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας και βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους.

Βάζουμε, δηλαδή, τέλος στις πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία σύστασης του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ).

Σε σύντομο, δηλαδή, χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διενεργηθούν οι κρίσεις για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης».

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

«Τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία για τoν αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων»

Στοιχεία για τον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, έδωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαντώντας στο ερώτημα Βουλευτών της Ν.Δ., «Πώς από 690.425 υπαλλήλους τον Οκτώβριο του 2015 το σύνολο των υπαλλήλων όλου του δημοσίου τομέα (συν ΝΠΙΔ) ανήλθε τον Οκτώβριο του 2016 σε 697.226;», απόψε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Υπουργό Δ.Α.,

  • Ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του δημοσίου, εκτός των Ν.Π.Ι.Δ. δεν εμφανίζει αύξηση, αλλά μείωση κατά 2.195 υπαλλήλους.
  • Οι συνολικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016, ανέρχονται σε 8.215.

Από αυτές, οι 1.304 αφορούν προσλήψεις σε εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων.

Επιπλέον, 501 είναι προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α.

  • Η αύξηση στο συνολικό έκτακτο προσωπικό του δημοσίου ανέρχεται στα 5.095 άτομα.

Η αύξηση του έκτακτου προσωπικού που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό είναι 2.111 άτομα, από τους οποίους οι 1.781 εντοπίζονται σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Οι υπόλοιποι 2.954 εργαζόμενοι αφορούν σε υπηρεσίες που εκτελούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Αριθμός των μετακλητών:

Έως και την 31 Οκτωβρίου 2016, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 2.099 και αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους.

Από αυτούς μόνο οι 885 υπάγονται σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς.

Οι υπόλοιποι 1.214 αφορούν μετακλητούς σε Δήμους και Περιφέρειες, καθώς και μετακλητούς υπαλλήλους σε βουλευτές και υπηρεσίες της Βουλής.

Πηγή : https://www.epoli.gr

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.