Το αίσθημα του ανήκειν στον χώρο εργασίας: πόσο ρόλο παίζει;

Posted: 29/01/2017 by sypnaped in Υπαλληλικά

Το αίσθημα του ανήκειν στον χώρο εργασίας: πόσο ρόλο παίζει;

Το να αισθανόμαστε μέλη μίας ομάδας στον χώρο εργασίας μας, είναι καλό τόσο για την ψυχολογία μας , όσο και για την απόδοση της ίδιας της εταιρείας.  

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Science of Us, μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, η οποία προχώρησε σε μία μετά-ανάλυση δεδομένων από 58 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 20000 εργαζόμενοι από 15 διαφορετικές χώρες.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Niklas Steffens, εξηγεί πως το αίσθημα του ανήκειν, λειτουργεί σαν ένα είδος “κοινωνικής αναγνώρισης”, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

“Όταν ταυτιζόμαστε πολύ με μία ομάδα, αντί να σκεφτόμαστε ‘εγώ’ ή ‘εμένα’, αισθανόμαστε και ενεργούμε από την άποψη του ‘εμείς’ ή ‘εμάς’. Η έρευνά μας δείχνει ότι η υγεία στον χώρο εργασίας μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις κοινωνικές ομάδες που υπάρχουν στον χώρο εργασίας-δηλαδή, από τον βαθμό στον οποίο ταυτιζόμαστε μαζί τους.

“Νιώθουμε λιγότερο εξαντλημένοι και έχουμε μεγαλύτερη ευημερία, όταν η ομάδα μας και η οργάνωση μας, μας δίνει την αίσθηση του ανήκειν και της κοινότητας”, εξηγεί.

Ωστόσο, σημειώνει πως όπως στην αγάπη, έτσι και στην εργασία είναι καλύτερο όταν τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η “κοινωνική αναγνώριση” παίζει σημαντικό ρόλο όταν όλοι αισθάνονται μέλη της ομάδας που ανήκουν με παρόμοιο τρόπο.

Η ψυχολόγος Ellen Langer προσθέτει μεταξύ άλλων «το κλειδί είναι να νιώσετε μέρη του πληρώματος”, ενώ σημειώνει πως αν δεν αισθανόμαστε ένα είδος σύνδεσης με τους ανθρώπους που εργαζόμαστε μαζί, τότε καλό είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να τους φέρουμε κοντά μας.

Πηγή : http://www.pathfinder.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.