«Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μιλάμε για ένα νέο Δημόσιο…» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της.

Posted: 15/01/2017 by sypnaped in Υπαλληλικά

Συνέντευξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στην εφημερίδα «Αξία» και τον δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη.   

Λέτε ότι προχωράτε σε αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, νομοθετώντας ένα νέο σύστημα κινητικότητας που περιλαμβάνει την έκδοση νέων οργανογραμμάτων έως τον Απρίλιο. Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αλλάξετε το Δημόσιο σε αυτήν τη συγκυρία;

Όλγα Γεροβασίλη: Η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης είναι καθοριστική για την μελλοντική πορεία της χώρας. Απαιτούνται λοιπόν, διαθρωτικές αλλαγές προσανατολισμένες στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της και στην αναδιάρθρωση των δομών της. Η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών το προηγούμενο διάστημα και τώρα πλέον έχουμε περάσει στο στάδιο της εφαρμογής.

Με τη σύνταξη των οργανογραμμάτων των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους, την κατάρτιση των περιγραμμάτων θέσεων, την επιλογή των προϊστάμενων, το ενιαίο σύστημα κινητικότητας, τα ψηφιακά οργανογράμματα θα είμαστε σε θέση σε εύλογο χρονικό διάστημα να μιλάμε για ένα νέο δημόσιο.

Επιπλέον, η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων θα έχουν ως αποτέλεσμα την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση ενός Δημοσίου γρήγορου, ευέλικτου και φιλικού προς τους πολίτες.

Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτήν την πολιτική χωρίς εκπτώσεις, ώστε η διοικητική ανασυγκρότηση να γίνει πράξη προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών. Δεν βλέπουμε ευκαιριακά τις μεταρρυθμίσεις, αλλά προσανατολισμένες στον τελικό στόχο.

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη της υπουργού

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.