Ερχονται «αναδομήσεις» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμο Ρόδου

Posted: 28/12/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

Πραγματική «σφίγγα» σχετικά με τις προθέσεις του, ενόψει του νέου ανασχηματισμού που προγραμματίζει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον οποίο θα ανακοινώσει, το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2017, είναι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.   
Σε συνάντηση, που είχε χθες ο κ. Χατζημάρκος, με στενούς συνεργάτες του κατέστησε σαφές ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει δομικός ανασχηματισμός στο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ή αν στην φάση αυτή θα προχωρήσει μόνο σε «διορθωτικές» κινήσεις.
Κατέστησε επίσης σαφές ότι από τις 6 θέσεις αντιπεριφερειαρχών που προβλέπει η Καλλικράτης οι δύο θα δοθούν εκ νέου σε μέλη της παράταξης από τις Κυκλάδες, ενώ θα διατηρήσει και τις 6 θέσεις εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων.
Στόχος του κ. Περιφερειάρχη πάντως είναι η δημιουργία νέων θεματικών θέσεων αντιπεριφερειαρχών, μετά και την ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου οργανογράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Όπως ξανάγραψε η «δημοκρατική» έμφαση θα δώσει στα τεχνικά έργα και στις χρηματοδοτήσεις, κυρίως από το ΕΣΠΑ αλλά και στην αξιοποίηση στελεχών, που απέδειξαν ότι έχουν αφοσιωθεί στους ρόλους, που τους έχουν ανατεθεί.
Ο Περιφερειάρχης θα προχωρήσει στην ίδρυση θέσεως αντιπεριφερειάρχη με αποκλειστικό αντικείμενο τα τεχνικά έργα και την αντιμετώπιση θεμάτων καθημερινότητας στα νησιά.
Κυκλοφορεί και μάλιστα μετ’ επιτάσεως ότι ο κ. Χατζημάρκος θα αναθέσει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θ. Σωτρίλλη.
Θα πρέπει εξάλλου να αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων εταιρειών και δομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος θα διατηρήσει τις αρμοδιότητες της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας για θέματα του νομού Δωδεκανήσου και του Αυτοτελούς Τμήματος ΠΑΜ−ΠΣΕΑ για θέματα του νομού Δωδεκανήσου, που προβλέπονται από το νόμο.

Στο μεταξύ στον Δήμο Ρόδου, οι φήμες γύρω από τις προθέσεις του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, εντείνονται ολοένα και περισσότερο, αν και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ό,τι ο ανασχηματισμός θα ανασταλεί τουλάχιστον μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2017.
Ακούγεται έντονα συγκεκριμένα ότι στις προθέσεις του κ. Χατζηδιάκου είναι να αναθέσει εκ νέου καθήκοντα στον πρώην αντιδήμαρχο επί των οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Γιάννη Περδίκη, ενώ δεν πρέπει να απέχουν από την αλήθεια φήμες που θέλουν τον δήμαρχο Ρόδου να σκέπτεται σοβαρά την αντικατάσταση του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Κούρτη από την θέση του προέδρου στην ΔΕΡΜ ΑΕ.
Αν τελικώς αντικατασταθεί ο κ. Κούρτης τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται η ανάθεση των καθηκόντων του στον κ. Περδίκη, η θητεία του οποίου στην προεδρία της επιχείρησης επί των ημερών του Στάθη Κουσουρνά, θεωρείται επιτυχημένη.
Φήμες φέρουν τον κ. Χατζηδιάκο να εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του κ. Γεωργίου Κακούλη από την θέση του αντιδημάρχου σε θέματα Μεσαιωνικής Πόλης, ενώ εντύπωση προκαλεί πληροφορία που τον θέλει να εξετάζει το ενδεχόμενο ανάθεσης καθηκόντων αντιδημάρχου σε θέματα καθαριότητας στον κ. Τέρρη Χατζιωάννου.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.