Κουρουμπλής: 100 προσλήψεις στις δύο Περιφέρειες του Αιγαίου

Posted: 03/12/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

img_3214

Στις 400 θα φθάσουν οι προσλήψεις στους δήμους και τις δύο περιφέρειες του Αιγαίου, όπως τόνισε μιλώντας κατά τη τελευταία ημέρα των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής:«Είναι 300 περίπου προσλήψεις για την Αυτοδιοίκηση στα νησιά και περίπου άλλες 100 προσλήψεις στις δύο Περιφέρειες του Αιγαίου. Άρα λοιπόν είναι αρκετές θέσεις, μόνιμες θέσεις, που μπορούν να βοηθήσουν την καλύτερη λειτουργία των Δήμων», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη θεματική ενότητα για τη νησιωτικότητα.

Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για ττην αναγκαιότητα εφαρμογής ενός Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα νησιά, προαναγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία στη συνάντηση των εννέα ηγετών του Νότου που θα γίνει τέλος του χρόνου, αρχές του 2017. «Στόχος, όπως είπε, θα είναι να υπάρξει συντονισμός όλων των χωρών, προκειμένου στη Σύνοδο Κορυφής -στα πλαίσια της Μαλτέζικης Προεδρίας- να έχουμε μια οργανωμένη και συγκροτημένη παρέμβαση για τη διεκδίκηση ενός τέτοιου προγράμματος».

Προκειμένου, δε, να υλοποιηθεί ο στόχος της δημιουργίας του Αναπτυξιακού Προγράμματος θα επιδιωχθεί να υπάρξει τριμερής συνάντηση των υπουργών Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου και συνάντηση με τους περιφερειάρχες των αμιγώς νησιωτικών χωρών των Νοτίων χωρών.

Αναλυτικά η ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής EΔΩ

 

Υπόμνημα προς τους Υπουργούς απέστειλε ο ΣΥΠΝΑΠΕΔ περιγράφοντας τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.