Η μεταφορά στη Ρόδο της έδρας ενός Θεσμικού Οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τιμά την Ευρώπη

Posted: 26/11/2016 in Υπαλληλικά

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαικη σημαία

Ως γνωστόν, τα κυριότερα βασικά θεσμικά Όργανα που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στη λειτουργία της, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η συγκέντρωση και ο «συνωστισμός», για να δανειστούμε τη δόκιμη – μόνο για τη συγκεκριμένη εδώ περίπτωση – λέξη από τη γνωστή μας και πολυσυζητημένη  Μαρία Ρεπούση, των πέντε εκ των έξι θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκλειστικά στις Βρυξέλλες  και το Λουξεμβούργο, άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι προκαλεί δυσλειτουργία στις βασικές δομές της και σε ιδιωτικές συζητήσεις, βασικών στελεχών της, εκφράζονται σκέψεις και προθέσεις για τη μεταφορά της έδρας ορισμένων Θεσμικών Οργάνων σε μερικά από τα δέκα πρώτα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη μοναδική αυτή ευκαιρία οφείλει να αδράξει η ελληνική κυβέρνηση και σε ενδεχόμενη μεταφορά ενός των Θεσμικών Οργάνων, να προτείνει ως μόνιμη έδρα τη Ρόδο.
Αυτό δεν αποτελεί προσωπική μου πρόταση που πιθανόν  να εκληφθεί ως επιδίωξη πολιτικών ωφελημάτων, αλλά είναι κοινώς παραδεδεγμένη και επαρκώς αιτιολογημένη άποψη όλων των ειδικών  που δικαιούνται και πρέπει να διατυπώνουν την άποψή τους.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι, λόγω της θέσεως και της ιστορίας της, η Ρόδος έχει και την υποδομή και την παράδοση για να καταστεί η έδρα διεθνών οργανισμών, πράγμα άλλωστε που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και κατά το παρελθόν έχει επιλεγεί για την υπογραφή σπουδαίων διεθνών συμβάσεων με παγκόσμια απήχηση, όπως με την υπογραφή, στις 14.5.1948, της συνθήκης για την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ.

Πέραν αυτών, η Ρόδος και γενικότερα η Δωδεκάνησος, διαθέτει όχι μόνο αεροπορική και ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αλλά και τελευταία με την υπό σύσταση εταιρείας επιβατικής μεταφοράς με υδροπλάνα, αποτελεί μοναδικό, ως προς την ποικιλία του, σε όλη την Ευρώπη συγκοινωνιακό κόμβο.

Η μετάθεση στη Ρόδο της έδρας ενός εκ των βασικών Θεσμικών Οργάνων της ΕΕ, είναι αυτονόητο ότι θα έχει για την Ελλάδα το εξόχως λυσιτελές αισθητό αποτέλεσμα της άμεσης εκμηδένισης των δυσβάκτακτων στρατιωτικών δαπανών, τουλάχιστον όσον αφορά τον κατά κόρο και στερεοτύπως επαναλαμβανόμενο «εξ Ανατολών Κίνδυνο», προς όφελος του κρατικού προϋπολογισμού, ανακουφίζοντας  τους ‘Ελληνες από τη σημερινή τρομερή τραγωδία, χωρίς την αναμονή της παρέλευσης των 99 ετών.

Αυτό το χρονικό διάστημα συμπίπτει περιέργως με το χρονικό διάστημα των 100 ετών που εκάστοτε θέτουν οι γνήσιοι και πιστοί μαρξιστές, το οποίο από την εποχή του μεσοπολέμου ανανεώνεται συνεχώς και η έναρξή του ξεκινά πάντα από σήμερα, σύμφωνα με τους με τους λίγους πλέον αυθεντικούς ιδεολόγους, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η παγκόσμια επικράτηση του κομμουνισμού θα επέλθει σε 100 περίπου χρόνια και ότι το υποτιθέμενο εξαθλιωμένο λούμπεν προλεταριάτο θα καταστεί επιτέλους …καπιταλιστικό, παίρνοντας τη θέση των στυγνών αστών εκμεταλλευτών του, τους οποίους ονειρεύεται να μεταβάλει σε προλετάριους.

Οι ατέλειωτες ουρές στα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών για την κατάκτηση του τζόκερ, φανερώνουν ότι το σύνθημα   «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», είναι προτροπή όχι για την ανατροπή, αλλά για την κατάκτηση του διαβόητου μισητού καπιταλισμού.

Η μετάθεση της έδρας στη Ρόδο ενός εκ των βασικών Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ηλίου φαεινότερο  ότι θα ενισχύσει και θα θωρακίσει αποτελεσματικά  την εθνική μας νησιωτική κυριαρχία και ότι ουδείς πλέον θα αποτολμήσει όχι μόνο την παραβίαση του εναέριου ή θαλάσσιου εθνικού μας χώρου, αλλά ούτε καν να «λοξοκοιτάξει» προς την Ελλάδα.

Οι «ψευτομαγκιές» περί Casus belli και άλλων συναφών, δεν πρόκειται να επαναληφθούν, οι εκφραστές τους θα τραπούν αναγκαστικά σε άτακτη φυγή και τα παροιμιώδη «ευχαριστώ» προς τους Αμερικανούς θα αποδειχθεί ότι ήσαν άκρως επικίνδυνα, τα οποία ενθαρρύνουν την επεκτατική βουλιμία.

Ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε διαφωνίες μας για το τελικό αποτέλεσμα, η αξιέπαινη προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ανακήρυξη της Ρόδου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, θα πρέπει τώρα να στραφεί πολλαπλάσια προς την επίκαιρη κατεύθυνση  της διεκδίκησης ενός εκ των βασικών Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα τη Ρόδο.

Πηγή : http://www.rodiaki.gr

 

 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.