Ρόδος για τη ζωή: Κύμα 11.000 ανθρώπων!

Posted: 08/11/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

 

Η Ρόδος έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση της Κυριακής και έτρεξε για την ζωή, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι κάνει πράξη την αλληλεγγύη!
Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, βάφοντάς την «κατακόκκινη», αφού το χρώμα που επελέγη φέτος ήταν το κόκκινο.   


Η συγκέντρωση έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και την Κυριακή μικροί και μεγάλοι, έτρεξαν για την Ζωή και φέτος, ενώ συμμετείχαν και πολλά σχολεία της Ρόδου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου με παρουσιαστές τον αντιδήμαρχο Τέρη Χατζηιωάννου, τον δημοσιογράφο Κώστα Σαμιωτάκη και τον γυμναστή Στέργο Κουπάδη στην προθέρμανση του κόσμου, όπως κάθε χρόνο, στα τελευταία 7 χρόνια που διοργανώνεται η εκδήλωση.
Φέτος έδωσαν το «παρών» και οι παραολυμπιονίκες Θανάσης Μπαράκας και Μιχάλης Σεΐτης, τους οποίους ο κόσμος δεν σταματούσε να συγχαίρει και να φωτογραφίζεται μαζί τους. Στα αξιοσημείωτα της προχθεσινής εκδήλωσης ήταν και η εμφάνιση του συγκροτήματος “7.000 watt”, που από την Κυριακή, το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Πάμε» αποτελεί το μουσικό σήμα της εθελοντικής οργάνωσης «Η Ρόδος για την Ζωή».
Στόχος για φέτος ήταν η αγορά ψηφιακού ανιχνευτή FDR D-EVO διαστάσεων 43X43, ο οποίος μετατρέπει το υπάρχον αναλογικό ακτινολογικό σύστημα του ΓΝΣ σε ψηφιακό, με εικόνα ανάλυσης 150 micron σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, αναβαθμίζοντας κάθετα την ποιότητα των ακτινογραφιών και την ταχύτητα ροής εργασίας και επομένως την αύξηση του αριθμού των εξεταζόμενων. Ο στόχος επετεύχθη και το κόστος, που ανέρχεται σε περίπου 40.000 ευρώ καλύφθηκε.
Συνολικά πωλήθηκαν 12.200 μπλουζάκια προς 5 ευρώ το ένα, και είναι χαρακτηριστικό πως όσοι δεν προμηθεύθηκαν εγκαίρως τα κόκκινα μπλουζάκια, δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν τις τελευταίες ώρες αφού είχαν εξαντληθεί από το Σάββατο. Οσα, λίγα μπλουζάκια είχαν απομείνει, πωλήθηκαν, εν ριπή οφθαλμού, την Κυριακή το πρωί.

Μιλώντας στην «δ», ο γνωστός γιατρός, εθελοντής και εκ των βασικών διοργανωτών της εκδήλωσης κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, που ο στόχος επετεύχθη και φέτος.
«Ο κόσμος στάθηκε και φέτος δίπλα μας και τον ευχαριστούμε. Αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε και να γνωρίζει ο κόσμος, είναι πως από τα 5 ευρώ που κοστίζει το κάθε μπλουζάκι, για τον σκοπό αποδίδονται τα 2,5 ευρώ. Αυτό το επισημαίνω, διότι υπάρχουν και κάποιοι κακοήθεις, που ενδεχομένως να αναρωτιούνται, πού θα διατεθούν τα χρήματα που περισσεύουν. Τα μπλουζάκια έχουν κόστος, δεν μας τα χαρίζουν, άρα ουσιαστικά από τα 5 ευρώ για τον σκοπό αποδίδονται τα μισά. Στόχος για φέτος ήταν η αναβάθμιση του ακτινολογικού του Νοσοκομείου της Ρόδου από αναλογικό σε ψηφιακό».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, ο στόχος για την επόμενη εκδήλωση, του 2017, θα προσδιοριστεί με την παράδοση του νέου μηχανήματος σε συνεργασία πάντα με τις τεχνικές υπηρεσίες, τη διοίκηση και τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρόδου.
Αυτό που πλέον απομένει, αφού τα χρήματα συγκεντρώθηκαν, είναι η αγορά του μηχανήματος έπειτα από τις υποδείξεις του Νοσοκομείου, που θα κάνει την τελική επιλογή από τις τέσσερις προσφορές διαφορετικών εταιρειών, στις οποίες απευθύνθηκε η εθελοντική οργάνωση, με βάση τις υποδείξεις του νοσοκομείου. Η τελική επιλογή θα γίνει από το νοσοκομείο, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος, καθώς η τιμή δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.


Αυτό που υπογράμμισε ο κ. Παπαντωνίου, είναι πως όλες οι διαδικασίες είναι διαφανείς, από την προμήθεια των t-shirts μέχρι και την προμήθεια των μηχανημάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως από τις τέσσερις προσφορές εταιρειών για τα μπλουζάκια, φέτος επελέγη η προσφορά του κ. Χαλικιά, η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε στις υπόλοιπες τρεις εταιρείες μαζί με την απόφαση. «Όταν συγκεντρώνεται τόσος κόσμος για ένα σκοπό, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού», τόνισε ο κ. Παπαντωνίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση της εθελοντικής οργάνωσης «Ρόδος για την Ζωή» είναι η μεγαλύτερη μετά τον μαραθώνιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και πιθανότητα η πρώτη που πραγματοποιείται χωρίς χορηγούς και χωρίς διαφημίσεις.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήδη από χθες Δευτέρα, ξεκίνησε η προετοιμασία για την εκδήλωση του 2017, την 8η συνεχόμενη κατά σειρά, με τον πήχη να ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά για του χρόνου!

Η Ρόδος για τη Ζωή 2016

29 Οκτωβρίου 2016

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.