Μ. Κόνσολας: «Αν δεν δικαιούται η Ρόδος να φιλοξενεί τμήματα τουριστικών σπουδών, τότε ποιος δικαιούται;» Συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου

Posted: 04/11/2016 in Υπαλληλικά

Εκτός τόπου και χρόνου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Το θέμα της ίδρυσης τμήματος διοίκησης τουρισμού και αγγλόφωνων τμημάτων τουριστικών σπουδών με έδρα τη Ρόδο, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα.   

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε για ακόμη μία φορά, τον επίκαιρο χαρακτήρα του θέματος και ότι θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση από την κυβέρνηση για την ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού, η οποία βρίσκεται σε αναμονή από το Νοέμβριο του 2014.

Απευθυνόμενος στην Αν. Υπουργό, κα. Αναγνωστοπούλου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με την καθυστέρηση αυτή ακυρώνεται η «συνέχεια του κράτους» και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καθώς τέθηκε στο περιθώριο τόσο η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και η ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων της περιοχής να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Το καθολικό αυτό αίτημα όλων των φορέων της Δωδεκανήσου και του νησιού στηρίζεται στη γενικότερη βούληση για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα. Ο κ. Κόνσολας, επισήμανε, μάλιστα, στην ομιλία του ότι είχε καταθέσει το Νοέμβριο του 2015 πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα, χωρίς, όμως, να υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι ένα πρόβλημα που αφορά στη χώρα γενικότερα, τη μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν υπάρχει ΑΕΙ τουρισμού, μια χώρα όπου έχουμε θέσει τον τουρισμό ως προμετωπίδα ανάπτυξης και προοπτικής εξόδου από την κρίση. Εκείνη η προσπάθεια καθυστέρησε, λοιπόν, δύο χρόνια τώρα και δυστυχώς πάλι, βρισκόμαστε σε αδιέξοδη κατάσταση».

Ο Μάνος Κόνσολας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι, μεθοδικά και με συνέπεια ακυρώνει την προοπτική ίδρυσης αυτών των σχολών με έδρα τη Ρόδο. Επίσης, έγινε φανερό ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών σχολών ΑΣΤΕ που ανήκουν στο Υπουργείο Τουρισμού και όχι η στήριξη και η αναβάθμιση των σπουδών για τον τουρισμό του Δημόσιου Πανεπιστημίου, το οποίο, αν δεν διαθέτει εξωστρέφεια, τότε δεν θα μπορέσει να σταθεί στον ανταγωνισμό και να κινηθεί σύστοιχα με την εποχή του.

«Η αγορά, λοιπόν, θέλει ανωτατοποίηση στις σχολές τουρισμού, να υπάρχει ΑΕΙ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν υπάρχει. Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να το κάνει αυτό; Έχετε αποφασίσει αν θα γίνει σχολή τουρισμού ΑΕΙ ή όχι;», επισήμανε ο Βουλευτής.

Η Υπουργός, κα. Αναγνωστοπούλου, απέφυγε να απαντήσει για την ίδρυση τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στη Ρόδο. Εκδήλωσε, όμως, την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μετεξέλιξη της ΑΣΤΕΡ και της ΑΣΕΑΝ σε ΑΕΙ χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Πηγή : http://www.rodiaki.gr

«Οργή λαού» για τη Σχολή Τουρισμού!

Η Ρόδος δεν επαιτεί, ζητά το αυτονόητο: την ίδρυση τμήματος διοίκησης τουρισμού. Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας όλων των φορέων του νησιού

Συγκροτείται αύριο το παρροδιακό μέτωπο για την τουριστική σχολή στη Ρόδο

Παρροδιακό μέτωπο για την τουριστική σχολή Ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα με πρωτοβουλία του δημάρχου Φ. Χατζηδιάκου

Επιστολή σε υπουργό Παιδείας και Πρύτανη Παν. Αιγαίου για την τουριστική σχολή στη Ρόδο έστειλαν Δ. Γάκης και Α. Ξάνθης

Την ίδρυση του τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο ζητά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου

Οι καθηγητές του Παιδαγωγικού τμήματος ζητούν η Τουριστική Σχολή να γίνει στη Ρόδο και όχι στη Χίο!

Στη συνάντηση του Γ. Χατζημάρκου με τον Μ. Κόνσολα, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης στη Ρόδο και της υποστελέχωσης της Περιφέρειας

«Και αν ζητούσαμε την Ίδρυση στη Ρόδο Τμήματος Οικονομίας Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης της παραγωγής μαστίχης ; «-Ανοιχτή επιστολή

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.