ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Posted: 18/09/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

Αποτέλεσμα εικόνας για μΙΧΑΗΛ ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 484/τ.ΥΟΔΔ/15-09-16 ο διορισμός του  Μιχαήλ Τσουβαλά στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.   

Ο κ. Τσουβαλάς  αποφοίτησε το 1979 από το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου. Είναι απόφοιτος του Oxford College of Further Education, του London School of Management και αποφοίτησε πρώτος σε Βachelor o Science του Πανεπιστημίου Wales στο Cardiff λαμβάνοντας μάλιστα το βραβείο Adan Smith Award από το Adam Smith Institute. Εχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπόριο και την Οικονομία από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Ασχολήθηκε αρχικώς με την οικογενειακή επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων στη Ρόδο ως υπεύθυνος ανταλλακτικών, διευθυντής πωλήσεων και πρόεδρος της Α.Ε. ενώ στην πορεία διεύθυνε την ξενοδοχειακή επιχείρηση  ‘Regina Hotel’ στη Ρόδο.

Το διάστημα 2009-2015 διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Βασιλείου Υψηλάντη στο νομαρχιακό συμβούλιο Δωδεκανήσου και το διάστημα 2012 -2015 ήταν επιστημονικός του συνεργάτης στην Βουλή των Ελλήνων.

Πήρε μέρος σε σεμινάρια σχετικά με την Ευρωπαική Νομισματική Ένωση (Βρυξέλες 1990). Παρακολούθησε την πλήρη σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Συνεργάστηκε με Μόνιμες Επιτροπές Ευρωπαικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων και Δεοντολογίας. Στην Επιτροπή Ευρωπαικών Υποθέσεων είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί εκτενώς με θέματα επενδύσεων στην Ελλάδα, χρηματοδότησης από την Ευρωπαική Ένωση, στήριξη επιχειρήσεων, προγράμματα για start ups, απόκτηση Ευρωπαικών πιστοποιητικών πατέντας,  προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και πιστοποίησης.

Επίσης ασχολήθηκε με την χρηματοδότηση δράσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΠΑ).
Εχει συνεργαστεί με το γραφείο της τότε αρμοδίας Επιτρόπου κ. Μαρίας Δαμανάκη για θέματα αλιείας (π.χ quotas ερυθρού τόνου), αλλά και παραγωγής και διάθεσης αλιευμάτων και παρασκευασμάτων από την Ελλάδα.

Στην αρμοδιότητα της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής βρίσκονται όλα τα  θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, όπως και τα θέματα δια βίου μάθησης, επιμορφωτικών σεμιναρίων και άλλα συναφή, αλλά και τα θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Από την Επιτροπή περνούσαν  και όλα τα θέματα του Υπουργείου Τουρισμού όπως η δημιουργία home ports, η θέσπιση  και κατηγοριοποίηση Τουριστικών επαγγελμάτων και καταλυμάτων και ο νέος κανονισμός του Ε.Ο.Τ

Είχε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Δ, τον Εμπορικό σύλλογο Ρόδου και τον Σύλλογο Ξενοδόχων, αλλά και με φορείς  τις τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού (ΠΟΔΡ, ΠΡΟΤΟΥΡ, Island Games, Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.