Μητσοτάκης: Οι περικοπές θα έρθουν από το δημόσιο -Επαναφέρω αξιολόγηση

Posted: 18/09/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

Τη δέσμευση ότι θα επαναφέρει το σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο που είχε προτείνει μετά την αποτυχημένη απόπειρα να εισαγάγει εκείνο των ποσοστώσεων που οδηγούσε σε απολύσεις, ανάλαβε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Παράλληλα με τη φράση «οι στοχευμένες περικοπές θα έρθουν μέσα από το δημόσιο», ο  Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε στην πολιτική του για μείωση του δημοσίουπου επανέλαβε και χθες με συγκεκριμένα παραδείγμα κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Παραδέχθηκε, άλλωστε,  ότι το «σχέδιο του έχει φιλελεύθερη αφετηρία» και ότι έχει «υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι  «η μείωση της ανεργίας θα έρθει μόνο από επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα.. Οι επενδυτές δεν έρχονται γιατί τους τρομάζει ο κ. Τσίπρας», κατηγορώντας τον ότι  «ένας πρωθυπουργός που εξακολουθεί να αλοιθωρίζει στις συντεχνίες και το μόνο του μέλημα είναι να μεγαλώσει το κράτος δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις».

Όταν ωστόσο ρωτήθηκε αν απευθύνεται και στους δημοσίους υπαλλήλους ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπάθησε να τους καθησυχάσει επαναλαμβάνοντας ότι «επί των δικών μας ημερών δεν θα υπάρχουν απολύσεις στο δημόσιο» αλλά και ότι «ο καλός και εργατικός δημόσιος υπάλληλος όχι μόνο να δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ (σ.σ. μικρότερο δημόσιο) αλλά και πρέπει να τις υποστηρίζει»

Κι αυτό γιατί κατά τον πρόεδρο της ΝΔ ο ίδιος αγωνίστηκε για την αξιολόγηση: «Όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση ο καλός δημόσιος υπάλληλος είναι στο σωρό», είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει το σύστημα αξιολόγησης «που οδηγεί σε γρηγορότερη μισθολογική προαγωγή τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους».

Παράλληλα υποστήριξε ότι καθιερώσει μεγαλύτερη ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κινητικότητας χωρίς περιχαρακώσεις σε κλάδους: «Δεν γίνεται σε μια υπηρεσία να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και να μην μετακινούνται σε άλλες που έχουν ελλείψεις», τονίζοντας ότι «οι στοχευμένες περικοπές θα έρθουν μέσα από το δημόσιο».

Και κατέληξε: «Δεν πρέπει να προχωρούμε σε αθρόες προσλήψεις. Βλέπουμε  τον κ. Τσίπρα να το κάνει αυτό», είπε. Και πρόσθεσε:  «Παρέδωσα ένα στοχευμένο σχεδιασμό για 12.000 προσλήψεις το 2015 κυρίως στον τομέα της υγεία. Ξέρετε γιατί δεν έγιναν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί η κυβέρνηση προτίμησε να προχωρήσει σε άλλες.»

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΝΔ:

-Επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Παππά για τα τηλεοπτικά κανάλια, τονίζοντας ότι «είναι αντισυνταγματικός» όπως «αναφέρουν και πρόσφατες νομολογίες του ΣτΕ»,

-Είπε ότι πρόθεση του είναι η σημαντική ανανέωση της ΚΟ, τονίζοντας ότι «θα κυβερνήσει με τους καλύτερους και πιο ικανούς με βασικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα», ενώ θα τοποθετήσει σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του «και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη».

-Για το Άβατο Εξαρχείων και τη «δεξιά ατζέντα», αναρωτήθηκε «γιατί η ατζέντα νόμος και τάξη είναι δεξιά; Το μικρό μαγαζί στα Εξάρχεια το ενδιαφέρει να λειτουργήσει σε συνθήκες ασφάλειας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής ανάκαμψης. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με μπαχαλάκηδες. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθεί και αυτή είναι μια ατζέντα της κοινής λογικής», πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

-Για το προσφυγικό και τα πρόσφατα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο αποδοκίμασε τις δηλώσεις του δημάρχου και κατέστησε σαφές ότι «δεν επιτρέπει φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας στη ΝΔ», χωρίς πάντως να εξηγήσει γιατι το κόμμα του δεν λαμβάνει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.

-Για το αν ζητάει εκλογές με αφορμή τη φράση «να παρει ο κόσμος τη δημοκρατία στα χέρια του», διευκρίνισε οτι «ένας τρόπος είναι να πάρει ο κόσμος τη δημοκρατία στα χέρια του και αυτός είναι οι εκλογές. Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο. Το κόστος είναι πολύ μικρό μπροστά στην τεράστια ζημιά που κάνει η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία».

Επιμένω στον επανέλεγχο των συμβασιούχων Παυλόπουλου –«Κομμένες» οι παρατάσεις συμβάσεων

Επανέλεγχο παλαιότερων συμβάσεων, όπως αυτών του νόμου Παυλόπουλου αλλά και «κόψιμο» της παράτασης των συμβάσεων στην καθαριότητα που προγραμματίζει η κυβέρνηση, προανήγγειλε, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι επί των ημερών του είχε ξεκινήσει με συστηματικό τρόπο τον επανέλεγχο συμβάσεων στο δημόσιο (στην πλειοψηφία τους πρόκειται για συμβασιούχους που έγιναν αορίστου χρόνου με το ΠΔ Παυλόπουλου) και επανέλαβε ότι βρήκε απέναντι του συμμαχία από δημάρχους και τον ΣΥΡΙΖΑ  και προσωπικά τον σημερινό υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, που ήταν νομικός υπερασπιστής όσων δεν δέχονταν τον έλεγχο της διοίκησης

Και προανήγγειλε ότι μέλημα του όταν έρθει στην εξουσία θα είναι ο επανέλεγχος συμβάσεων αλλά και το να μην δημιουργηθεί «μια νέα γενιά συμβασιούχων με το καρότο της μονιμοποίησης». Έφερε, δε, το παράδειγμα των συμβασιούχων καθαριότητας των οποίων η κυβέρνηση παρατείνει τις συμβάσεις έως τις 31.12.2017, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήμουν χθες με δήμαρχο τουριστική πόλης ο οποίος μου έθεσε το ερώτημα:  ‘Γιατί αυτές οι συμβάσεις πρέπει να παραταθούν αυτοδίκαια 12 και 18 μήνες όταν εγώ τους χρειάζομαι μόνο το καλοκαίρι;’. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει. Γιατί στήνει ένα νέα πελατειακό κράτος και εξαγοράζει συνειδήσεις. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεσμέυθηκε ότι θα επαναφέρει το σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο που είχε προτείνει μετά την αποτυχημένη απόπειρα να εισαγάγει εκείνο των ποσοστώσεων που οδηγούσε σε απολύσεις. Ενώ με τη φράση «οι στοχευμένες περικοπές θα έρθουν μέσα από το δημόσιο», επέμεινε στην πολιτική του για μείωση του δημοσίου που επανέλαβε και χθες με συγκεκριμένα παραδείγμα κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

Ο υπερασπιστής της επιχειρηματικότητας τύπου Siemens καταργεί οργανισμούς, εκχωρεί υπηρεσίες σε ιδιώτες
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.