«Εχουν ονοματεπώνυμο οι καταστροφείς της Ρόδου»

Posted: 16/09/2016 in Υπαλληλικά

Αποτέλεσμα εικόνας για παραλία ακαντιά της Ρόδου

Ξεσπά με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο κ. Σίμος Παρασκευάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει τα κοινά για πολλά έτη και από πολλές θέσεις, για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η πόλη της Ρόδου αλλά και για τα κακώς κείμενα του νησιού.

Ο κ. Σίμος Παρασκευάς δηλώνει ότι οι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια έχουν ονοματεπώνυμο και αγανακτεί με όσα συμβαίνουν και απαθείς παρακολουθούν οι αρμόδιοι.
Για το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο που επικρατεί στην πόλη της Ρόδου, ο κ. Παρασκευάς αναφέρει ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν οι νόμοι «δεν είναι δυνατόν να επικρατεί αυτό το μπάχαλο καθημερινά έξω από το λιμάνι της Κολόνας όπου σταθμεύουν παρανόμως τουριστικά λεωφορεία και αυτοκίνητα και να μην ασχολείται κανείς, δεν είναι δυνατόν έξω από το ΑΚΤΑΙΟΝ να είναι σταθμός για το τρενάκι και τα τουριστικά λεωφορεία, δεν είναι δυνατόν να επικρατεί το αδιαχώρητο κάθε φορά που βυτιοφόρα ανεφοδιάζουν τα ημερόπλοια στο κέντρο της πόλης και να προκαλείται κυκλοφοριακό μπάχαλο με τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ και τα οχήματα,», λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αναφέρει ότι υπάρχει διαταγή από το Λιμεναρχείο, εδώ και αρκετά χρόνια,  που απαγορεύει τον ανεφοδιασμό των ημερόπλοιων στο Μανδράκι και ρητά αναφέρεται ότι ο ανεφοδιασμός θα πρέπει να γίνεται σε ειδικό σταθμό, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα που θα δημιουργούσαν μια σειρά από άλλα προβλήματα.
Ο κ. Παρασκευάς, καυτηριάζοντας την κατάσταση που επικρατεί με τους τσιγγάνους που έχουν κάνει κατάληψη όχι μόνο στο Κορακόνερο αλλά και στα πάρκα της Ρόδου προτείνει να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «Κέντρο Αναψυχής Ρομά» έξω από κάθε πάρκο και από τον καταυλισμό στο Κορακόνερο, από την στιγμή που έχουν αλώσει την πόλη και κατασκηνώνουν όπου βρουν, χωρίς κανείς να μπορεί να τους διώξει. «Ακόμα κι αν το πρωί τους απομακρύνουν από τα πάρκα, το μεσημέρι είναι ξανά στις θέσεις τους. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Ποιος κάνει τελικά κουμάντο σε αυτόν τον τόπο;», αναρωτιέται. Όπως λέει, κάθε φορά που επισκέπτεται το κέντρο της πόλης μαυρίζει η ψυχή του. «Αντικρύζω τις λαμαρίνες στο ΑΚΤΑΙΟΝ, τα σίδερα και τα πανιά έξω από το Ταχυδρομείο, το Εθνικό Θέατρο που είναι γιαπί σήμερα και μαυρίζει η ψυχή μου. Γιατί έφτασε σε αυτό το χάλι η Ρόδος, γιατί επέτρεψαν να φτάσει σε αυτή την κατάσταση το νησί; Μα δεν υπάρχει κανείς που να ευθύνεται; Δεν υπάρχει κανείς να αναλάβει την ευθύνη;» αναρωτιέται ο κ. Παρασκευάς.
Δριμεία κριτική εξαπολύει και για το Φράγμα του Σκολωνίτη το οποίο παραμένει αναξιοποίητο μέχρι σήμερα και αναρωτιέται γιατί δεν γίνονται οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί το προβληματικό δίκτυο, ώστε να δοθεί προς χρήση το Φράγμα. Μάλιστα, ο κ. Παρασκευάς, υπενθυμίζει ότι τα εγκαίνια του Φράγματος είχαν γίνει με κάθε επισημότητα και παρουσία του τότε υπουργού Γεωργίας Χρ. Κοσκινά και όλων των τοπικών παραγόντων. Για την χρησιμότητα και σπουδαιότητα του έργου είχαν γραφτεί διθύραμβοι, όμως είναι ένα έργο που, παρά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν, δεν λειτούργησε ποτέ. Παραμένει μέχρι σήμερα ανενεργό, αν και είναι γεμάτο νερό. Ο κ. Παρασκευάς, χαρακτηρίζει αστείες τις δικαιολογίες για τα προβλήματα του δικτύου, το κόστος για την αλλαγή του οποίου, όπως λέει, δεν είναι υψηλό σε σχέση με το έργο και τα προβλήματα που μπορεί να επιλύσει, ειδικά σε μια τουριστική περίοδο όπως η φετινή που πολλές περιοχές είχαν το νερό νεράκι.
«Οι καταστροφείς της Ρόδου έχουν ονοματεπώνυμο και θα έπρεπε να ντρέπονται για την σημερινή κατάντια του νησιού μας. Η πόλη είναι ένα μπάχαλο, επικρατεί παντού αναρχία, σε όλα τα επίπεδα από την μια άκρη του νησιού έως την άλλη. Αίσχος, αίσχος για αυτά που ζούμε, αυτά που βλέπουμε, αυτά που βιώνουμε. Δεν της αξίζει της Ρόδου αυτή η μοίρα», είπε εμφανώς απογοητευμένος ο κ. Σίμος Παρασκευάς, ο οποίος δήλωσε ότι για να επανέλθει η Ρόδος θα απαιτηθούν πολλά χρόνια και πολλή δουλειά αλλά κυρίως θα απαιτηθεί να μπουν μπροστά άνθρωποι με δυνατότητες, ικανότητες και θέληση.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.