Έκπτωτος ο Ι. Ντογιάκος από τη θέση του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, μετά από την καταδίκη του (στέρηση μισθού για 40 ημέρες) από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Posted: 14/09/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

Ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών στον Ντογιάκο

Έκπτωτος κηρύχθηκε από τη θέση του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος, τρεις ημέρες πριν από τις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη νέου προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών.Η έκπτωση από τα καθήκοντά του προκλήθηκε μετά από την καταδίκη του σήμερα από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.    

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ισίδωρο Ντογιάκο είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στέρηση μισθού για 40 ημέρες και η απόφαση εκδόθηκε αυθημερόν (σήμερα έγινε και η πειθαρχική δίκη) με αποτέλεσμα ο κ. Ντογιάκος να μην μπορεί να θέσει, όπως είχε εξαγγείλει, υποψηφιότητα και να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση το προσεχές Σάββατο, όπου οι εισαγγελείς, όπως και οι δικαστές, ψηφίζουν για την εκλογή νέων προϊσταμένων για τα μεγάλα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας.

Η καταδίκη Ντογιάκου αφορούσε σε ανακοίνωση σύγκλισης των εισαγγελέων εφετών σε Ολομέλεια όπου είχε αναφέρει ως θέμα προς συζήτηση «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Για αυτό είχε παραπεμφθεί σε πειθαρχική δίκη και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή επίπληξης.

Ομως κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση με αποτέλεσμα να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να τιμωρηθεί με βαρύτερη ποινή, δηλαδή στέρηση μισθού για 40 ημέρες.

Μετά ταύτα, ο Ισίδωρος Ντογιάκος κηρύσσεται έκπτωτος δεν μπορεί να εκτελεί καθήκοντα προϊσταμένου ούτε μέχρι την Ιη Οκτωβρίου όπου θα αναλάβει εκείνος που θα εκλεγεί το Σάββατο, ενώ δεν μπορεί να θέσει, επίσης, υποψηφιότητα στις εκλογές.

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.