ια τα νομοσχέδια του υπουργείου αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Στο Κόκκινο’’

Posted: 05/09/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε σήμερα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Στο Κόκκινο’’ στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Προκόπη Αγγελόπουλου.
Μεταξύ άλλων τόνισε:   

Για τα νομοσχέδια του υπουργείου

Το πολυνομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελείται από 140 άρθρα.
Για πρώτη φορά το υπουργείο έχει ανοίξει έναν διάλογο με όλους τους δημάρχους και έχει σταλεί σε αυτούς, πριν καν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Πήραμε όλες τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις και ενσωματώθηκαν αρκετές από αυτές. Είναι ένα νομοσχέδιο πρακτικό και όχι πομπώδες που έρχεται να λύσει προβλήματα γραφειοκρατίας και τελμάτωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπάρχει κι ένα τρίτο νομοσχέδιο που αφορά την διαλειτουργικότητα. Κι εδώ πρέπει να μας πουν αυτοί που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια, πού και πώς ξοδεύτηκαν 7 δισεκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια και οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου δεν επικοινωνούν μεταξύ τους; Εμείς δουλεύουμε καθημερινά ώστε να λειτουργήσει το μητρώο πολιτών που υπολογίζουμε τον Νοέμβριο να είναι έτοιμο, θα υπάρξει ένας αριθμός που θα δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούν όλες οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου. Αυτό είναι επανάσταση για το Δημόσιο!!!!

Δώσαμε επίσης στην δημοσιότητα πως συγκροτείται η εθνική Επιτροπή για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και την Τρίτη το μεσημέρι συνεδριάζει για πρώτη φορά με την συμμετοχή των Νομικών Σχολών κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο, γιατί η πολυνομία και η γραφειοκρατία είναι η γάγγραινα του Δημοσίου.

Επίσης, δουλεύει εντατικά και η Επιτροπή επαναθεσμοποίησης του Καλλικράτη και της Αποκέντρωσης και εκεί θα επιχειρηθεί η βαθιά τομή για την αλλαγή όλης της λειτουργίας του δημοσίου.

Πηγή : http://www.stokokkino.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.