Εκτιμήσεις ότι το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ δεν πρόκειται να ψηφιστεί πριν το Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Πιθανόν να περιμένουν τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής για την Αυτοδιοίκηση ώστε οι αλλαγές να είναι συνολικές και με κεντρικό προσανατολισμό

Posted: 23/08/2016 in Υπαλληλικά

280616_Πολυνομοσχέδιο

«Δεν πρόκειται να φθάσει στη Βουλή με αυτή τη μορφή του το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών»: Αυτό εκτιμούσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας στην aftodioikisi.gr σχολιάζοντας αφενός τα όσα υποστήριξαν αιρετοί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ ότι το ν/σ βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα» και αφετέρου ότι το γεγονός ότι παρότι έχει δοθεί (ανεπίσημη) διαβούλευση στους φορείς και μάλιστα σε δύο βερσιόν από τον περασμένο Μάιο, ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποιο επίσημο κείμενο.    

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το πολυνομοσχέδιο μετά τις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει βρει μπροστά του, πλέον, υπουργούς της κυβέρνησης και, κυρίως, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο δεν δίνει την έγκρισή του για πολλές από τις διατάξεις του, ενώ δεν έχει εγκριθεί και από τους θεσμούς. Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην παραδοχή ότι το ν/σ εξαρτάται και από άλλα υπουργεία και όχι μόνο από το δικό του αλλά και από τους θεσμούς, έχει προχωρήσει σε συναντήσεις του με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σοβαρό πλήγμα στο κύρος του νομοσχεδίου φαίνεται ότι έδωσε και η διάταξη με την οποία, όπως λέει το ίδιο υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στην aftodioikisi.gr, «εμφανίζεται η κυβέρνηση να παρακάμπτει το ΑΣΕΠ για χάρη του κ. Πατούλη», επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι «το πολυνομοσχέδιο δεν έχει κεντρικό προσανατολισμό και είναι απλώς μία συρραφή (και ρουσφετολογικών) ρυθμίσεων».

Με αυτά και με αυτά η εκτίμηση είναι ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών (ή ότι απομείνει από αυτό) δεν πρόκειται να ψηφιστεί πριν το Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Ωστόσο, εκεί υπάρχει σοβαρός αντίλογος που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιμένει έως το τέλος του χρόνου που θα δημοσιοποίησει το πόρισμά της η Επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση ώστε οι αλλαγές να είναι συνολικές και με κεντρικό προσανατολισμό. Αλλαγές, που πολλοί μέσα στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι θα τις υποστηρίξει άλλη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς θα έχει προηγηθεί ανασχηματισμός…

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

 

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ οι αλλαγές του πολυνομοσχεδίου για την Αυτοδιοίκηση»

Πολυνομοσχέδιο: Ποια θέματα προσωπικού ΟΤΑ ρυθμίζει (συνέχεια ενημέρωσης)

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.