Βούτσης: Το «ελληνικό ολοκαύτωμα» και η δικαίωση

Posted: 23/08/2016 in Υπαλληλικά

Βούτσης: Το «ελληνικό ολοκαύτωμα» και η δικαίωση

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΝΕ τα χρόνια, τόσο πιο κυνική και απροσχημάτιστη γίνεται η άρνηση της επίσημης Γερμανίας για να «τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με την Ιστορία» σε ό,τι αφορά τις επανορθώσεις και τα οφειλόμενα προς τη χώρα μας, έτσι όπως έχουν επίσημα καταγραφεί σε όλες τους τις διαστάσεις, όχι μόνο ως προς το κατοχικό δάνειο αλλά μέχρι και τις αποζημιώσεις προσώπων που υπέστησαν τη δολοφονική κτηνωδία στις εκκαθαρίσεις πλήθους μαρτυρικών πόλεων της χώρας μας.  
Η κινητικότητα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και που συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερους Γερμανούς επιστήμονες, δικηγόρους, διανοούμενους αλλά και πολιτικές δυνάμεις, όπως η Αριστερά της Γερμανίας, για μια δίκαιη και άμεση τακτοποίηση αυτών των δραματικών ιστορικών εκκρεμοτήτων, δίνει το έδαφος για την άμεση διεκδίκηση από την ελληνική κυβέρνηση κατ’ αρχάς σε διπλωματικό πεδίο και με ανοικτό και στέρεο το έδαφος για προσφυγή σε όλες τις αναγκαίες νομικές διαδικασίες.

Η πολυετής παράταση, πόσο μάλλον και η άρνηση για να υπάρξει αυτή η συνολική συμφωνία για τις γερμανικές επανορθώσεις συντηρεί μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα που υπονομεύει ευθέως την όποια εταιρική σχέση στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και τις διακρατικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τα βήματα διεκδίκησης που προτείνει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής πρέπει γρήγορα να υλοποιηθούν και προς τούτο θα συμβάλει και η υλοποίηση της πρότασης που μόλις πρόσφατα έγινε από μεριάς του εκπροσώπου της γερμανικής Αριστεράς για μια κοινή κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί γι΄αυτό το θέμα με εκπροσώπους των δύο Κοινοβουλίων.

Το εξαιρετικό ντοκουμέντο της επιτροπής, που διαμορφώνει διεθνώς σήμερα την ατζέντα αυτού του θέματος, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία αλλά προέκυψε μέσα από τη συστηματική δουλειά και τη διαχρονική επιμονή, τόσο προηγούμενων κοινοβουλευτικών επιτροπών όσο και των επιτροπών διεκδίκησης, των επώνυμων και λιγότερων επώνυμων παραγόντων που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και χωρίς καμιά ιδιοτέλεια εργάστηκαν γι’ αυτήν την υπόθεση, όπως βέβαια και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους με τη σύνταξη του πορίσματος-ντοκουμέντου.

Η θετική έκβαση θα αποτελεί και για όλους αυτούς μια μεγάλη δικαίωση. Πρώτα απ’ όλα, όμως, θα είναι δικαίωση για τα χιλιάδες θύματα, που είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των στερήσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας, συναποτελούν το «ελληνικό ολοκαύτωμα».

Πηγή : http://www.enikos.gr

 

«Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα»

Το απόρρητο πόρισμα-βόμβα της επιτροπής του ΓΛΚ : «Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 300 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις»

ΝΥ Τimes: «Ποιά είναι η Γερμανία που τολμούσε να κρίνει την Ελλάδα; – Έχασε κάθε ηθικό δικαίωμα»

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.