Ενημέρωση από ΟΣΥΑΠΕ : Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των ΟΤΑ – Ψηφίστηκε η τροπολογία που αφορά το έργο των εξεταστών – Εξαίρεση Δ.Υ. από από παδικούς σταθμούς που συμμετέχουν στο ΕΣΠΑ

Posted: 22/06/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

OSYAPE_LM_9

Ενημέρωση από  ΟΣΥΑΠΕ :

1) Σήμερα 22 Ιουνίου συνεδρίασε για πρώτη φορά η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», μετά από σχετική πρόσκληση του Γ.Γ. του ΥΠΕΣ & ΔΑ Κώστα Πουλάκη. Είχε προσκληθεί να μετέχει ως μέλος της Επιτροπής το μέλος του Γ.Σ. και πρώην πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ Ζαβερδινός Άλκης.

Μας ενημέρωσε ότι η υποτιθέμενη συνεδρίαση  έληξε άδοξα αφού δεν υπήρχε εισήγηση.

Χαρακτηριστικό επίσης συμβάν ήταν και οι ανούσιες αντεγκλήσεις Περιφερειαρχών, Δημάρχων και κυβερνητικών παραγόντων.

Η ομοσπονδία εν αναμονή παραλαβής της σχετικής εισήγησης θα καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις της προς το αρμόδιο υπουργείο και αγωνιστικά θα διεκδικήσει τα ζητήματα, που θέλουμε…    

2) Ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση στη Βουλή και ψηφίστηκε η τροπολογία που αφορά το έργο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών μέχρι την 1η Ιουνίου 2017.

Παραμένουν τα αρνητικά στοιχεία ότι :

α) εξαιρεί από την αποζημίωση τους συναδέλφους που έκαναν βοηθητικό έργο,

β) προβλέπει έκδοση Υπουργικής Απόφασης…, οπότε μπορεί να προβλέψουν μικρότερο ποσό αποζημίωσης, γ) «λύνει», όπως το «λύνει» το ζήτημα μόνο για ένα χρόνο…(μεταβατικό διάστημα).

Η ομοσπονδία θα επανεξετάσει το θέμα της  κινητοποίησης για την οριστική λύση  του ζητήματος

3) Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί ΚΥΑ σχετική με τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι οικογένειες για να μπορούν τα παιδιά τους να συμπεριληφθούν στους Παιδικούς Σταθμούς με τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Ετοιμάζεται παρέμβαση για να σταματήσει η εξαίρεση των δημοσίων υπαλλήλων..

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.