Γαλλία: Έξι στους – στις δέκα συνεχίζουν να στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις Δελτίο τύπου της UGFF ( Γαλλικής Γενικής Συνομ . Δημοσίων Υπαλλήλων ) για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Posted: 01/06/2016 in Υπαλληλικά

(Από το ΔΤ της UGFF): Εδώ και αρκετές εβδομάδες, μια σειρά συνεχών διαδηλώσεων, απεργιών, μαζικών κινητοποιήσεων και πρόσφατα και αποκλεισμών, έλαβαν χώρα ενάντια στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο του νέου εργασιακού νόμου που υιοθετήθηκε από την Υπουργό Myriam El Khomri και τον πρωθυπουργό Emmanuel Valls.   

 Όλο αυτό το διάστημα, γνωρίσαμε τη μαζική συμμετοχή για απόσυρση του σχεδίου νόμου, η οποία συνεχίζει να εξαπλώνεται παντού στη Γαλλία αντανακλώντας την επιθυμία του 70% των πολιτών, που υπερασπίζονται τις συντάξεις και την εργασιακή ασφάλεια.

Παρόλα αυτά, η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες (27/5) από την IFOP/RTL μας δείχνει ότι μετά την έναρξη των αποκλεισμών το 62% της κοινής γνώμης εκτιμά τις ενέργειες αυτές των συνδικάτων ως δικαιολογημένες (τα ποσοστά αποδοχής των κινητοποιήσεων ήταν μεγαλύτερα πριν την έναρξη των αποκλεισμών).

 Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ξεκάθαρα: έξι στους δέκα γάλλους, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος. Αυτή η κυβέρνηση, η οποία προσπαθώντας, εν μέσω ταραχών, να αντιστρέψει την κοινή γνώμη, παρόλα αυτά διαψεύδεται.

Η κυβέρνηση δεν σταματά εδώ, αφού στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2017 προβλέπεται ενίσχυση των μέτρων λιτότητας στο δημόσιο τομέα: με περικοπή 2% στο εργατικό δυναμικό του, με πάγωμα των μισθών και με παύση κάθε προνοιακού επιδόματος για ειδικές κατηγορίες.

 Όλα τα παραπάνω αποτελούν επιπλέον λόγους για σύγκλιση των αγώνων μας: για βελτίωση των μισθών μας και  ε π α νε κ ί ν η σ η  τ ο υ  σ υ σ τ ή μ α τ ο ς  τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, για κατάργηση της σύνδεσης του μισθού με την αξιολόγηση, για τη δημιουργία οργανικών θέσεων παντού όπου είναι αναγκαίο, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ενδυνάμωση των εργασιακών δικαιωμάτων και εργασιακή ασφάλεια για όλους /ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όλοι μαζί μέσα από τις γενικές συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, θα συζητήσουμε τις επόμενες δράσεις της απεργίας και των προϋποθέσεων για μαζικότερη συμμετοχή, στη γενική κινητοποίηση στις 14 Ιουνίου στο Παρίσι. Περισσότερα: ugff.cgt.fr

Πηγή : http://www.poeota.gr/adedy/KP-ED-152-2016.pdf

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.