Στις απίστευτες δηλώσεις της κας Θεανώ Φωτίου… οι δανειστές ποντάρουν σ’ αυτές για να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

Posted: 19/05/2016 in Υπαλληλικά

Παραδοχή Φωτίου: Αυξήσαμε τους έμμεσους φόρους για να μην απολύσουμε απο το δημόσιο

Η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, κα Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση αυξάνει τους έμμεσους φόρους στα πάντα, για να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.     

«Το ΕΚΑΣ εν πολλοίς το διασώσαμε, οι έμμεσοι φόροι πλήττουν όλους τους πολίτες δεν ήταν η πρόθεση μας αλλά το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν μειώσεις μισθών και απολύσεις όπως υπαινίσσεται ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Τόνισε ότι «η μόνη αυταπάτη που είχε η Κυβέρνηση ήταν πως επένδυσε σε μια έντιμη και δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση», υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε συστηματικός εκβιασμός από τους Ευρωπαίους»

Συγκεκριμένα ανέφερε «προφανώς οι έμμεσοι φόροι πλήττουν οριζόντια όλο τον πληθυσμό πράγμα που δεν είναι γενικώς στις προθέσεις μας αλλά το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν να πάμε σε απολύσεις, σαν και αυτές που υπαινίσσεται αν όχι τις λέει σαφώς ο κ. Μητσοτάκης και σε μειώσεις μισθών, αυτό εμείς δεν θέλαμε να το κάνουμε . Με αυτή την έννοια, έχετε δίκιο, επιλογή είναι η αύξηση 1% των έμμεσων φόρων έναντι του άλλου σεναρίου αλλά εσείς τι θα διαλέγατε από τα δύο; »

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου και συμπλήρωσε ότι έγινε μια διαπραγμάτευση η οποία μέσα από ένα καθεστώς σκληρού  εκβιασμού υπεγράφη ένα μνημόνιο. Αυτό το μνημόνιο περιέχει όλα αυτά τα οποία ψηφίσαμε πριν δύο εβδομάδες και θα ψηφίσουμε και σήμερα. Σχετικά με το ΕΚΑΣ η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι η κατάργηση ήταν εξαρχής στο μνημόνιο και μάλιστα ήταν και όλες οι επικουρικές συντάξεις τις οποίες η κυβέρνηση επιχείρησε να τις διασώσει και το έκανε.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στο αφορολόγητοόπους ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά « ότι το 9 επιτυγχάνεται για τις οικογένειες που έχουν παιδιά άρα με αυτή την έννοια πράγματι διαφυλάσσουμε για αυτούς που έχουν ένα ή δύο παιδιά  αυτό το περιβόητο 9, σε αυτόν που δεν έχει παιδιά ή είναι μόνος του πράγματι υποχωρήσαμε από αυτό. Δεν κρύβομαι γιατί δεν τα ξέρει ο ελληνικός λαός, πάμε να του πούμε κανένα ψέμα;   Αυτές οι εξυπνάδες που ακούγονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα και ψέματα …να μην πω είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα …»

Πηγή : http://www.parapolitika.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.