Εξαίρεσαν τους μισθούς των εφοριακών από τον κόφτη…….ως ένδειξη σεβασμού της ανεξαρτησίας της φορολογικής διοίκησης.

Posted: 19/05/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

Εξαίρεσαν τους μισθούς των εφοριακών από τον κόφτη

Μπορεί ο Αυτόματος Μηχανισμός Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» να προβλέπει αυτόματες περικοπές στις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι δαπάνες της οποίας εξαιρούνται από τις αυτόματες περικοπές.              

Έτσι, οι εφοριακοί που απεργούν σήμερα αντιτιθέμενοι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων, βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή για το δημοσιονομικό κόφτη εξαιρούνται ρητά των περικοπών δαπανών σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων,λόγω του ότι προστατεύονται από την «ομπρέλα» της Αρχής.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που μίλησαν στο CNN Greece δανειστές και κυβέρνηση διαβουλεύθηκαν σε βάθος για το θέμα αυτό και τελικά αποφασίσθηκε να μην υπάρξει παρέμβαση στις σχετικές πιστώσεις ως ένδειξη σεβασμού της ανεξαρτησίας της φορολογικής διοίκησης.

Το γεγονός πως και οι συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις όταν τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης θα είναι προφυλαγμένα καθολικά από τον κόφτη δημιουργεί αρνητική εντύπωση και ήδη έχει επισημανθεί από βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Παράδοξο είναι και το γεγονός πως στην πιθανολογούμενη περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων να υποστεί περικοπή αποδοχών εκτος των εφοριακών και τελωνειακών, οι οποίοι είναι ήδη από τους καλύτερα αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους.

Τέλος, δεδομένου ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα είναι πλέον η αποκλειστικά υπεύθυνη για την πορεία των εσόδων, ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και σε περιπτωση κατάρρευσης των φορολογικών εισπράξεων – κάτι που θα ενεργοποιήσει τον κόφτη – οι υπεύθυνοι για τη δημοσιονομική απόκλιση να μείνουν στο απυρόβλητο και να πληρώσουν τις αστοχίες τους οι υπόλοιποι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι!

Πηγή: http://www.cnn.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.