40% του μισθού τους έχασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2009 – «… ο ΣΕΒ υπολογίζει τους απασχολούμενους στο δημόσιο τομέα το 2015 σε 770.000 άτομα (!!!!), ενώ τα στοιχεία της απογραφής δείχνουν ότι ο αριθμός ανέρχεται στις 563.000

Posted: 13/05/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

ΣΕΒ: Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα «τρώει τις σάρκες της» - Τεράστια η φοροδιαφυγή

Μειούμενο μισθολογικό κόστος (κατά 39% από το 2009) και αριθμό υπαλλήλων στο μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ έχει το ελληνικό Δημόσιο.         

Pros_ADEDYgia diaspora

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης απαντώντας εκ νέου στις «λαθροχειρίες», όπως αναφέρει του ΣΕΒ, προκύπτουν μεταξύ άλλων τα εξής:

– Η απασχόληση στον ελληνικό δημόσιο τομέα ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ και τις αντίστοιχες τιμές των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Όπως μάλιστα αναφέρει ο κ. Βερναρδάκης «ο ΣΕΒ υπολογίζει τους απασχολούμενους στο δημόσιο τομέα το 2015 σε 770.000 άτομα (!!!!), ενώ τα πραγματικά στοιχεία της Απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων που ενημερώνονται μηνιαίως δείχνουν (Μάρτιος 2016) ότι ο αριθμός ανέρχεται στις 563.000 (apografi.gov.gr). Με άλλα λόγια, ο αρθρογράφος του ΣΕΒ διογκώνει τον δημόσιο τομέα κατά 200.000 περίπου άτομα (!!!). Αποτέλεσμα της διόγκωσης αυτής είναι η στρέβλωση, τόσο του ποσοστού των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα ως % επί του συνόλου των απασχολουμένων όσο και του ύψους των αποδοχών».

– Η καθαρή μισθολογική δαπάνη για το 2015 ανέρχεται στα 15,8 δις ευρώ ή 9,0% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο είναι μικρότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου (9,2% του ΑΕΠ) και έχει μειωθεί από το 2009 κατά 39%, 13% περισσότερο από τη μείωση του ΑΕΠ (-26%). «Εάν έκανε το απλό κόπο (σ.σ. ο ΣΕΒ) να ενημερωθεί και να διασταυρώσει τις πηγές που «χρησιμοποιεί», τότε θα διαπίστωνε ότι διαχρονικά στη χώρα μας το ύψος των τεκμαρτών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης αυξάνεται, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και όχι βέβαια λόγω της «υπερτροφίας» του, κάτι που αν συνέβαινε θα είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

«Λαθροχειρίες» διαπιστώνει το υπουργείο Εσωτερικών, στις αιτιάσεις του ΣΕΒ περί «διογκωμένου Δημόσιου»

Βερναρδάκης αποδομεί ΣΕΒ: Πόσα μέλη του επιβιώνουν από το “κακό” δημόσιο;

«Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο». Επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν, παρακάμπτοντας κεφαλαιακούς περιορισμούς και capital controls μέσω βουλγαρικών POS

Δημόσιο: Απολύσεις, περικοπές και «πάγωμα» προσλήψεων – Ποια είναι τα «πρόσθετα, προληπτικά» μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Πυρά Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ

Ντ. Μπακογιάννη σε συνταξιούχο IKA: “Αφήστε την καραμέλα… 40 χρόνια ζήσατε καλά!” (βίντεο)

«Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο». Οι αριθμοί φωτογραφίζουν τους «ενόχους» της φοροδιαφυγής. Δείτε και θα καταλάβετε την κοροϊδία!!

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.