Παράλληλοι μονόλογοι με αναφορές για Δημόσιο και μετακλητούς. Ο Αρκάς στη Βουλή!

Posted: 29/03/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

Με άμεση ή έμμεση αναφορά, τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, έβαλαν και πάλι το Δημόσιο στο «παιχνίδι» της αντιπαράθεσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης και Διαφθοράς.       

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Με τον νόμο 4024/2011, στον ΟΣΚ τερματίστηκαν οι διώξεις για μισθολογικές υπερβάσεις. Υπήρξε απαλλαγή διοικήσεων όλων των τοπικών αυτοδιοικήσεων. Δεν συνιστά πλέον δωροδοκία η υλική παροχή για ένδειξη ευγνωμοσύνης. Επίσης, με την πρωτοβουλία του τότε υπουργού κ. Αθανασίου αντικαταστάθηκε το άρθρο που προέβλεπε ότι στελέχη και υπάλληλοι δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων σε περίπτωση σοβαρών αδικημάτων τιμωρούνται με αυστηρότατες ποινές, κακουργηματικού χαρακτήρα. Με την κατηγορία αυτή ήταν υπόδικοι σειρά στελεχών επιχειρήσεων και ΜΚΟ. Η τροπολογία κατατέθηκε 6.5.2014 και προέβλεπε μικρότερες ποινές και στη συνέχεια αφού ίσχυσε κάποια μικρή περίοδο καταργήθηκε ως λάθος. Παρόλα αυτά έδινε το δικαίωμα στους κατηγορούμενους να δικάζονται με αυτόν τον νόμο. Ευτυχώς χαρακτηρίστηκε αργότερα αντισυνταγματική η διάταξη».

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Δρομολογείτε τη συστηματική κατάπτωση της δημόσιας ζωής. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μας γεμίσατε κομματικούς κηφήνες, πατάσσετε την αριστεία γιατί δεν αντέχετε και προφανώς ούτε κι αυτή σας αντέχει. Έχετε κάνει γραφικές επιλογές. Ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι μία γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που αγωνίζεται. Οι μετακλητοί δηλαδή δεν πρέπει να έχουν σπουδάσει; Η ψευτοαριστερά της μετριότητας δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει για ηθικό πλεονέκτημα. Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στον βούρκο του λαϊκισμού. Θα ονομάσω λίστα Καρανίκα τη λίστα των φίλων και συγγενών που διορίσατε. Θα ονομάσω λίστα Αλεξιάδη τη λίστα εκείνων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Με αυτές τις λίστες να ασχοληθείτε».

Ο K. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, απάντησε στις καταγγελίες Τσίπρα με ένα σκίτσο του Αρκά που έβγαλε από το φάκελό του:

arkas5

 

 

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.