«Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο». Ο Χριστοφοράκος (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος) δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» ως «δωρεά» στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.

Posted: 07/03/2016 in Υπαλληλικά

RealNews Βγάζουν λάδι το Χριστοφοράκο

Με τίτλο: «Βγάζουν λάδι τον Χριστοφοράκο» κυκλοφορεί η Realnews (6-3-2016), η οποία αποκαλύπτει την εισαγγελική πρόταση με την οποία βαφτίζουν τις μίζες προς τα κόμματα δωρεές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο εισαγγελέας κ. Κωσταρέλλος στην πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την απαλλαγή του κ. Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και γι αυτό της δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Real News, ο κ. Κωσταρέλλος κρίνει στην πρόταση του ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» (άρα τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) ως «δωρεά»  στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.       

Για τον λόγο αυτό, στην ίδια πρόταση ζητείται να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews.                   

Η εφημερίδα γράφει ότι σε ότι αφορά στη δωροδοκία – δωροληψία κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονταν στην ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία SAIC TEAM, αλλά και την χρηματοδότηση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, ο εισαγγελέας στην πρόταση του διαπιστώνει:

«Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από τις καταθέσεις μαρτύρων με τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρίας Siemens ΑΕ (Μιχάλη Χριστοφοράκου, Διονύσιου Δενδρινού), καθώς και άλλων στελεχών της ίδια υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρίας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμοδίων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I…

Περαιτέρω με διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρίας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».

Επίσης το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ο εισαγγελέας συμπεραίνει ότι «δεν στοιχειοθετείται και η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα, είτε με τη διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, είτε με την κτήση περιουσιακών στοιχείων με αυτά και σκοπό να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευση των χρημάτων που προήλθαν από τις άνω αξιόποινες πράξεις».

Πηγές : http://www.enikos.gr      http://www.pronews.gr

 

 

«Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο». Οι αριθμοί φωτογραφίζουν τους «ενόχους» της φοροδιαφυγής. Δείτε και θα καταλάβετε την κοροϊδία!!
Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο. Αυτοί είναι οι 18 επιχειρηματίες που χρωστούν 11 δισ. ευρώ στο Δημόσιο
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου – Ποιοι είναι οι “άχρηστοι” του Δημοσίου.

9 Σεπτεμβρίου 2015

Άδικη η διαρκής στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, λέει η ΑΔΕΔΥ

8 Σεπτεμβρίου 2015

Από την άδικη και διαρκή στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων συνέβη και αυτό – Οργισμένος άνδρας εκτός εαυτού έδειρε τον προϊστάμενο γιατί … δεν εξυπηρετήθηκε κατ’ εξαίρεση

7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο καλός ιδιωτικός τομέας, το κακό Δημόσιο και ο… άσχημος καπιταλισμός

16 Δεκεμβρίου 2012

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.