Συναντήθηκε το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ με την υφυπουργό Υποδομών Μετ/ρων και Δικτύων κ. Χρυσοβελώνη. Προειδοποίηση για απεργιακή κινητοποίηση αποχής από τα συγκεκριμένα καθήκοντα των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Posted: 01/03/2016 in Υπαλληλικά

Ίσως θεωρούν  ότι η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης μπορεί να στηριχθεί στην φιλοσοφία της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ γιατί μόνο μέσα από αυτό το πλαίσιο μπορεί να δικαιολογηθεί η επιλογή της κυβέρνησης, να μην ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ οι εξεταστές για το παρεχόμενο έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση αδειών οδήγησης.  

Διευκρινίζουμε ότι οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του ωραρίου και αρκετές φορές το μήνα.

Με την εφαρμογή του Ν 4354/2015 από 1 Ιανουαρίου 2016 καταργήθηκε η αποζημίωση που προβλεπόταν και για την συγκεκριμένη εκτός ωραρίου εργασία, οι  συνάδελφοι εξεταστές για δύο μήνες ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και για να μην δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα σε μια κοινωνία που έχει γονατίσει από τις μνημονιακές πολιτικές , παρείχαν την εκτός ωραρίου εργασίας τους, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση  θα προχωρήσει,  άμεσα στην αποκατάσταση της  ανωμαλίας που είχε δημιουργηθεί.

Η πρόσφατη απόσυρση της τροπολογίας που συμπλήρωνε διατάξεις του προηγούμενου νόμου (4354/2015 άρθρο 21) και προέβλεπε αποζημιώσεις σε υπαλλήλους – εξεταστές υποψηφίων οδηγών πέραν του ωραρίου εργασίας τους, καταδεικνύει  την κρατούσα αντίληψη  για το σύνολο των εργαζομένων.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. :

290216_οσυαπε
Αποσύρθηκε η τροπολογία που προέβλεπε αποζημιώσεις σε υπαλλήλους – εξεταστές υποψηφίων οδηγών
Κατατέθηκε τροπολογία για τις αποζημιώσεις σε εξεταστές οδηγών και μέλη Υγειονομικών Επιτροπών

15 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση της ΟΣΥΑΠΕ για τις εκτός ωραρίου αμοιβές των εξεταστών των Διευθύνσεων Μεταφορών
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.