Κάλεσμα βοήθειας προς συμπολίτισσά μας που χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών

Posted: 19/02/2016 in Υπαλληλικά

η εικόνα προφίλ του χρήστη Συλλογος Αιμοδοτων Ροδου

Συνεχίζεται η μάχη για την 20χρονη Ροδίτισσα. Χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε για μια ακόμη φορά το κάλεσμα βοήθειας προς συμπολίτισσά μας που χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών όπου περισσότεροι απο 300 συμπολίτες μας έγιναν δότες, το κάλεσμα θα επαναληφθεί για την Κυριακή 16:00 με 20:00 για όσους δεν κατάφεραν να παραστούν.    

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΡΟΔΑΥΓΗΣ κ. Κατερίνα Παπαχατζή, δεκάδες είναι οι συμπολίτες μας που… «έσπασαν» τα τηλέφωνα ζητώντας να επαναληφθεί η διαδικασία, καθώς την Δευτέρα που έγινε το κάλεσμα, οι ίδιοι λόγω εργασίας ή ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παραστούν στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου όπου γινόταν η διαδικασία. Για το λόγο αυτό μάλιστα, επιλέχθηκε ως μέρα η Κυριακή, ούτως ώστε να καταφέρουν να παραβρεθούν και εκείνοι που δεν μπόρεσαν τη Δευτέρα.

Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα που εξέδωσε ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», αναφέρει «ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» μετά από την έκκληση για την εικοσάχρονη Ροδίτισσα, που χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών με ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.

Επαναλαμβάνει έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου Κου Φιλήμονα Νικολάου εξόρμηση λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου που δεν κατάφεραν να έρθουν την Δευτέρα. Η εξόρμηση για λήψη δείγματος με στοματικό επίχρισμα για Δότες Μυελού των Οστών  επιλέχθηκε να  γίνει ημέρα Κυριακή στις 21-02-16 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από τις 16:00 έως 20:00 το απόγευμα.

Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΟΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 18-47 ΕΤΩΝ !!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογο κάλεσμα βοήθειας, εκατοντάδες ήταν και πάλι οι συμπολίτες μας που έγιναν δότες μυελού των οστών, και στο σύνολο ο αριθμός των συμπολιτών μας που κατά καιρούς έχουν γίνει δότες, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός.

Το ραντεβού λοιπόν για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη γίνει δότες και θέλουν, ανανεώθηκε για την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο κάποιος γίνεται δότης, αυτός είναι δείγμα από το σάλιο του και μια αίτηση ούτως ώστε να καταχωρηθεί στην παγκόσμια πλατφόρμα για όλο τον κόσμο. Πλέον, το μόσχευμα γίνεται με λίγο αίμα και όχι με μυελό όπως γινόταν παλαιότερα.

Πηγή :  http://www.rodiaki.gr

Rodaugi Xarise Zoi 030813

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.