Ρακιντζής τέλος… H πρώην εφέτης Μ. Παπασπύρου η πιθανότερη αντικαταστάτρια

Posted: 02/02/2016 in Επικαιρότητα

Ρακιντζής: Δε νιώθω έκπτωτος σαν τον «μεγαλειότατο»!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες από πλευράς Κυβέρνησης για την αντικατάσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή ο οποίος παρέμενε με συνεχείς παρατάσεις στο πόστο του επί 7 χρόνια πλέον της θητείας του που έληξε το 2009.    
Ο κ.Ρακιντζής ​ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και εντός των επόμενων ημερών θα παραδώσει τα καθήκοντά του στο νέο αντικαταστάτη του που φέρεται να είναι η πρώην εφέτης Μάρη Ζεντέλη- Παπασπύρου .

Η εφέτης κ.Παπασπύρου είχε ως ανακρίτρια χειριστεί ιδιαίτερα σημαντικές υποθέσεις ενώ το 2011 εξελέγη περιφερειακός «Συμπαραστάτης του Πολίτη» με τον συνδυασμό του κ.Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο ορισμός του νέου αντικαταστάτη στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησηςγίνεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η αντικατάσταση του κ.Ρακιντζή επισπεύσθηκε μετά την απόφαση του Γ Τμήματος του ΣΤΕ,που όπως αποκάλυψε το newpost έκρινε,μετά από προσφυγή καθηγήτριας για πειθαρχικό της παράπτωμα , ότι δεν είναι καταρχήν επιτρεπτή ,μετά τη λήξη της θητείας του,η συνέχιση της αρμοδιότητας του να ασκεί προσφυγές ενώπιον του ΣΤΕ κατά τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων.

Πηγή : http://newpost.gr

 

 

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής περνά στην αντεπίθεση. Καμία απόφασή μου δεν ακυρώνεται, καμία δεν μπορεί να προσβληθεί»
Απόφαση – “βόμβα” του ΣτΕ: “Έκπτωτος” ο Ρακιντζής! – Στον αέρα όλες οι αποφάσεις του από το 2009! 
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.