Με έδρα τη Μυτιλήνη το Συμβούλιο για τις νησιωτικές πολιτικές. Μετέχουν σ’ αυτό ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και οι δήμαρχοι Ρόδου, Κω

Posted: 19/01/2016 in Υπαλληλικά

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρου Δρίτσα συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διετία 2015-2016., το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού.   

Το Συμβούλιο γνωμοδοτεί κυρίως

α) για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διαφόρους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών και

β) για τη σχεδίαση και υλοποίηση των νησιωτικών πολιτικών.

Το ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. συνεδριάζει τουλάχιστον δύο (2) φορές κατ’ έτος σε τόπο, χρόνο και με ημερήσια διάταξη, που καθορίζονται με την πρόσκληση του Προέδρου του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «η Ροδιακή«, χθες, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, έστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την οποία τον προσκαλεί στην έναρξη των εργασιών της πρώτης αυτής συνεδρίασης για να ορίσει τις πολιτικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης στα πλαίσια άσκησης νησιωτικών πολιτικών.

Ως ΕΔΡΑ συνάντησης προτάθηκαν τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη.

pdf_1

Διαβάστε εδώ την απόφαση 

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετέχουν :

1.14 Χατζημάρκος Γεώργιος , Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Λεονταρίτη Γεώργιο, Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης από τη Δωδεκάνησο  :

1.27 Χατζηδιάκος Φώτης , Δήμαρχος Ρόδου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Γιαννικουρή Αντώνιο, Δημοτικό Σύμβουλο Ρόδου, μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.

1.28 Κυρίτσης Γεώργιος , Δήμαρχος Κω , μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Κονταράτο Πανορμίτη, Δήμαρχο Αστυπάλαιας, μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.

1.29 Διακομιχάλης Δημήτρης , Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλύμνου , μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Σκεμπέ Ιωάννη , Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πάτμου, μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.

1.44 Ρούσσος Ιωάννης, μέλος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωπος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – Ε.Ο.Α.Ε.Ε.Ν, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Πάππου Ιωάννη, μέλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωπο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – Ε.Ο.Α.Ε.Ε.Ν.

1.57 Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με Α.), ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Ζηδιανάκη Εμμανουήλ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με Α.).

 

 

Συγκρότηση Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής. Η δημιουργία του είχε ψηφισθεί με τον ν.4150 από τη βουλή το 2013, αλλά έως σήμερα υπήρχε αδράνεια.
Πάλι αγνοούν τη Δωδεκάνησο – Σε Σύρο και Μυτιλήνη …. οι ελεγκτές νομιμότητας των ΟΤΑ

24 Ιουνίου 2015

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.