Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου κατέθεσε αίτηση αναίρεσης για τα 8 δημόσια ακίνητα

Posted: 19/01/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

ΑΔΤΕ

Σε υποβολή αιτήσεως αναιρέσεως για την ακύρωση της υπ’ αρίθμ. 28/2015 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία δικαιώθηκαν οι θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την κυριότητα του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν η Μεραρχία της 95 ΑΔΤΕ στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε ακόμη 7 ακίνητα, προχώρησε χθες, όπως είχε προαναγγείλει η «δημοκρατική», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.   
Το Εφετείο Δωδεκανήσου με την ως άνω απόφασή του απέρριψε την έφεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου έχει αναγνωριστεί τελεσιδίκως η κυριότητα του Δημοσίου επί 8 ακινήτων, που χρησιμοποιούνται για την στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διατείνεται ότι έγινε κακώς χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο και αποδεκτή από το δικαστήριο η με αριθμό πρωτ. ΔΚ 2161/25-10-1996 έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου περί της χρήσεως ενός εκάστου των επίδικων ακινήτων και την ύπαρξη ή μη συστέγασης υπηρεσιών.
Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι η συγκεκριμένη έκθεση δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο απόδειξης της αυθαίρετης κατάληψης της Νομαρχίας διότι η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου ως αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου, λειτουργεί στο πλαίσιο των εντολών αυτού και συνεπώς οι εκθέσεις και απόψεις της Υπηρεσίας αυτής δεν αποτελούν παρά μόνο «ισχυρισμούς» του ιδίου του Ελληνικού Δημοσίου.
Ισχυρίζεται παραπέρα ότι όλα τα επίδικα ακίνητα κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης μεταγραφής και της καταχώρησης της διάταξης του κτηματολογικού δικαστή, στεγάζονταν αποκλειστικά καταργούμενες υπηρεσίες και σε κάθε περίπτωση νομίμως μεταγράφηκαν υπέρ της Νομαρχίας.
Στην πολυσέλιδη, αίτηση αναίρεσης, που υπέβαλε ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Φιλιππάκος, υποστηρίζεται ότι το Εφετείο Δωδεκανήσου έκρινε εσφαλμένα τις αποδείξεις των διάδικων μερών και ισχυρίζεται ότι η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου, θα έπρεπε να απορριφθεί.
Υποστηρίζεται παραπέρα ότι υπήρξε εσφαλμένη και κακή ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου.

Πηγή : http://www.dimokratiki.gr

 

Η Κτηματική Υ. Δ. καταβάλλει το τελευταίο διάστημα προσπάθεια για την αποβολή της Περιφέρειας Ν. Αι. και των υπηρεσιών της από 8 ακίνητα.

14 Ιανουαρίου 2016

Η Περιφέρεια θα διεκδικήσει οκτώ ακίνητα του Δημοσίου ασκώντας αναίρεση στον Αρειο Πάγο
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.