Ψήφισμα του Περ.Συμβ. Αττικής για την εγγραφή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στον προϋπολογισμό του 2016

Posted: 14/01/2016 by sypnaped in Υπαλληλικά

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη Συνεδρίαση του στις 14.01.2016 συζήτησε για την εγγραφή της μισθοδοσίας των Υπαλλήλων της Περιφέρειας στον Προϋπολογισμό του 2016.   

Το Περιφερειακό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη:

Α) Την αναπομπή του Προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής,

Β) Την αναντίστοιχη με τις απαιτήσεις στάση των υπόλοιπων Περιφερειών οι οποίες έσπευσαν να εγγράψουν την μισθοδοσία των εργαζομένων τους ευθύς εξαρχής στους Προϋπολογισμούς τους, θέση στην οποία παραμένουν μέχρι και σήμερα σταθεροί

Γ)  Τη μετάθεση αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής των συνεπειών ενός αγώνα που αφορά το σύνολο των ΟΤΑ Β’ Βαθμού και των εργαζομένων σε αυτούς.

Δ) Την εμμονή του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υιοθετήσει επί της ουσίας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας αναφορικά με τη μισθοδοσία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την περαιτέρω υπονόμευση της οικονομικής βιωσιμότητας των ΟΤΑ β’ βαθμού, η οποία έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την δραματική μείωση των ΚΑΠ.

Αποφασίζει

  1. Ότι η εγγραφή της μισθοδοσίας των Υπαλλήλων της Περιφέρειας στον Προϋπολογισμό της, αποτελεί αναγκαία λύση για την αδιάλειπτη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής και την πληρωμή των εργαζομένων σε αυτή
  2. Ότι η επιλογή αυτή, μετά τα όσα κερδήθηκαν από τον αγώνα τόσο των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας όσο και της Περιφέρειας Αττικής δεν συνιστά εγκατάλειψη της προσπάθειας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, τα οποία δεν έχουν επί της ουσίας δικαιωθεί στο βαθμό που θα θέλαμε και παραμένει για εμάς ανοιχτή
  3. Ότι το θέμα της μισθοδοσίας θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα για την Περιφέρεια Αττικής αιχμή ενταγμένη στο πλαίσιο της γενικότερης διεκδίκησης άρσης του αντιδημοκρατικού και αντι-αυτοδιοικητικού πλαισίου που θέτει ο Καλλικράτης
  4. Να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στη συνέχιση του αγώνα τους αναφορικά με τα δικαιώματα τους και την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών τους και σε πολιτικό επίπεδο και με την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών”.

Κατά η συνεδρίαση ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, περιέγραψε το νέο πλαίσιο που προέκυψε ύστερα από την αποδοχή από το ΥΠΕΣ και το ΓΛΚ των προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής: “Νέος ΚΑΕ στον κρατικό προϋπολογισμό αποκλειστικά για τη μισθοδοσία, αυτοτελείς αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών αποκλειστικά για την μεταφορά των δαπανών μισθοδοσίας στις Περιφέρειες, καθεστώς ακατάσχετου ειδικού μισθοδοσίας Λογαριασμού από τον οποίο θα γίνεται η πληρωμή του προσωπικού”.

Η παρέμβαση της Περιφερειάρχη

Κατά την παρέμβασή της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, τόνισε:

          «τους αγώνες που δίνουμε, μπορεί και να τους χάσουμε, αλλά, αν τους θεωρούμε αυταπάτη, τότε αυτοί οι αγώνες είναι σίγουρα χαμένοι»

          «Το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής είναι πάρα πολύ σοβαρό για να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικών παιχνιδιών και, ενίοτε, συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων», υπογραμμίζοντας ότι «Διοίκηση της Περιφέρειας, με υπεύθυνο τρόπο, οφείλει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών στους υπαλλήλους»

          «Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στην καταβολή της μισθοδοσίας αλλά και στην καταβολή κάθε είδους δαπάνης, π.χ επιδόματα νεφροπαθών, καθώς και γενικότερα στη λειτουργία της Περιφέρειας»

          «Το γεγονός ότι εγγράφουμε, υπό τις εγγυήσεις που αποσπάσαμε από την κυβέρνηση, τη μισθοδοσία στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας δεν αλλάζει τη βασική μας διεκδίκηση, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων του Καλλικράτη που θα προωθήσουμε: η μισθοδοσία πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στον κρατικό προϋπολογισμό».

 

Πηγή : https://eperifereia.wordpress.com

Μισθοδοσία υπαλλήλων Περιφερειών – Επιστολή ΣΥΠΝΑΠΕΔ στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών

Posted: 09/12/2015

24ωρη πανελλαδική απεργία των περιφερειακών υπαλλήλων στις 11/12/2015

Posted: 06/12/201

Υπέρ της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τάχθηκε σε συνέντευξή τύπου χθες, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Posted: 01/12/2015

3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ : Γενικεύεται η αναταραχή στην Αυτοδιοίκηση. Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν και οι περιφερειάρχες. – Παρέμβαση της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε στη συνέλευση. – «Ξηλώνει» τον Καλλικράτη ο Κουρουμπλής. Αποκάλυψε το σχέδιό του…..

Posted: 28/11/2015

Κινητοποιήσεις ΟΣΥΑΠΕ: προειδοποιητική πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου αύριο Παρασκευή 27/11/2015

Posted: 26/11/2015

Κατατέθηκε και ψηφίσθηκε τροπολογία για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες της χώρας. Εξαιρεί τις αποδοχές από τον έλεγχο των ΥΔΕ …….

Posted: 24/11/2015

Υπαρκτός ο κίνδυνος προσωρινής αναστολής πληρωμών της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στις αιρετές περιφέρειες της χώρας για τους επόμενους 3 μήνες. Επιστολή του ΣΥΠΝΑΠΕΔ σε Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Posted: 19/11/2015

ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Posted: 14/11/201

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε να μην αποδεχθεί τη μεταφορά της μισθοδοσίας
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.