Μαξίμου: Το ν/σ για το «παράλληλο πρόγραμμα» ποτέ δεν αποσύρθηκε

Posted: 17/12/2015 by sypnaped in Υπαλληλικά


Αποτέλεσμα εικόνας για μαξιμου

«Με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε σχόλιό του, ενώ τονίζει ότι το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» ποτέ δεν αποσύρθηκε.         

Παράλληλα, η κυβέρνηση κάνει λόγο για ανεύθυνη στάση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, μετά την αποχώρηση τριών κομμάτων από την κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου.

Όπως σημειώνει το Μαξίμου, κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε στη Σύνοδο των Προέδρων την συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου, με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, στην αρχή του χρόνου.

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

Αποσύρεται το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης

Στην απόσυρση του νομοσχεδίου που έφερνε το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης στη Βουλή προχωρά η κυβερνητική πλευρά, με στόχο το ν/σ να κατατεθεί εκ νέου στη Βουλή μετά τις γιορτές.

Στόχος είναι στο μεσοδιάστημα να πραγματοποιηθεί η κοστολόγηση των μέτρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (η έλλειψη της σχετικής έκθεσης του ΓΛΚ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ακόμη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης) αλλά και να επέλθει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών ως προς το περιερχόμενο του νομοσχεδίου και την κάλυψη του ενδεχόμενου δημοσιονομικού κόστους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, το νομοσχέδιο αποσύρθηκε καθώς υπήρξε «απειλή» για καθυστέρηση εκταμίευσης του 1 δισ. βοήθειας.

Μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με πηγές τις Ευρωζώνης, οι ανώτατοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν για να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης.

Πηγή της Ευρωζώνης την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ ανέφερε πως το θέμα που δημιουργήθηκε με το «παράλληλο» πρόγρμμα λύθηκε με συναινετικό τρόπο. Όπως εξήγησε, κάποια κράτη-μέλη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη συντονισμού με τους θεσμούς.

Εξάλλου, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup που συνεδρίασε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισε ότι μέχρι αύριο Παρασκευή η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων (συγκεκριμένα να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της υγείας), έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.

Πηγή : http://www.naftemporiki.gr

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα πρώτα μέτρα παράλληλου προγράμματος – Τι αλλάζει σε ωράριο, αποδοχές, μετατάξεις και ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα για υπαλλήλους ΟΤΑ
Πότε θα συμπεριληφθεί η τροποποίηση των 4ωρων ΙΔΑΧ μερικής, σε πλήρους απασχόλησης; Στο νομοσχέδιο για τις «βοσκήσιμες γαίες» πρόσθεσαν δεκατέσσερις υπουργικές τροπολογίες!
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.