Μεταφορά μισθοδοσίας από το Κράτος στις Περιφέρειες – ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Posted: 10/12/2015 by sypnaped in Επικαιρότητα, Υπαλληλικά

Οι πολιτικές των τελευταίων ετών, με την εφαρμογή των μνημονίων, έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθετικών πολιτικών τόσο σε βάρος των πολιτών, όσο και σε βάρος των Περιφερειών της χώρας μέσω των εργαζομένων σε αυτές.  Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι να οδηγηθούν οι Περιφέρειες σε δεινή οικονομική και λειτουργική θέση. Οι υπάλληλοι των Περιφερειών έχουν ελαττωθεί κατά το 1/3 από το 2011 (Καλλικράτης), βλέποντας το οικογενειακό τους εισόδημα να μειώνεται συνεχώς.  

Μέσα σε όλη  την λαίλαπα μέτρων οι υπάλληλοι των Περιφερειών βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμη κίνδυνο: Την μεταφορά της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, στις Περιφέρειες. Αυτό καθιστά προβληματική την καταβολής της μισθοδοσίας, καθώς τα ποσά που δίδονται από το Κράτος στις Περιφέρειες, έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Βάζουν τους υπάλληλους να γίνουν κεφαλοκυνηγοί φόρων υπέρ του προϋπολογισμού της μισθοδοσίας τους.
Θέλουν να μας αποκόψουν από το κεντρικό κράτος, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι δεν είμαστε κρατικοί, αλλά περιφερειακοί υπάλληλοι, βάζοντας μπροστά την δήθεν οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Περιφερειών. Η οποία αυτή την χρονική στιγμή δεν υπάρχει μια και τα έσοδα των Περιφερειών από τους ΚΑΠ είναι μηδαμινά.

Ήδη στην Περιφέρεια μας, η επιχορήγηση της μισθοδοσίας για τον μήνα Ιανουάριο 2016 ήρθε μειωμένη κατά -26.943,83€ δηλαδή κατά -323.326,00€ το έτος.

Αυτή η ¨δήθεν¨ κατάσταση αποτυπώνεται και στην άλλη βαθμίδα της Αυτοδιοίκησης, τους Δήμους, όπου πολλές φορές, οι συνάδελφοι υπάλληλοι των Δήμων βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη κατάσταση της αδυναμίας καταβολής του μισθού τους.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι απαντάμε μαζικά, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους σχεδιασμούς των δανειστών και στις νυχτερινές τροπολογίες που οδηγούν στην αμφίβολη καταβολή της μισθοδοσίας, με απώτερο σκοπό την φοροεισπρακτική πολιτική εις βάρος των πολιτών.

Η ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας), διεκδικώντας την εγγύηση και διασφάλιση της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό και λέγοντας όχι σε νέα φορολογία των πολιτών, προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΏΝ

Διεκδικούμε:
• Συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι με νέους φόρους μέσω των πολιτών.
• Κρατική διασφάλιση της μισθοδοσίας μας με άμεση νομοθετική ρύθμιση.

 

 

 

Μισθοδοσία υπαλλήλων Περιφερειών – Επιστολή ΣΥΠΝΑΠΕΔ στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών

Posted: 09/12/2015

24ωρη πανελλαδική απεργία των περιφερειακών υπαλλήλων στις 11/12/2015

Posted: 06/12/201

Υπέρ της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τάχθηκε σε συνέντευξή τύπου χθες, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Posted: 01/12/2015

3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ : Γενικεύεται η αναταραχή στην Αυτοδιοίκηση. Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν και οι περιφερειάρχες. – Παρέμβαση της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε στη συνέλευση. – «Ξηλώνει» τον Καλλικράτη ο Κουρουμπλής. Αποκάλυψε το σχέδιό του…..

Posted: 28/11/2015

Κινητοποιήσεις ΟΣΥΑΠΕ: προειδοποιητική πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου αύριο Παρασκευή 27/11/2015

Posted: 26/11/2015

Κατατέθηκε και ψηφίσθηκε τροπολογία για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες της χώρας. Εξαιρεί τις αποδοχές από τον έλεγχο των ΥΔΕ …….

Posted: 24/11/2015

Υπαρκτός ο κίνδυνος προσωρινής αναστολής πληρωμών της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στις αιρετές περιφέρειες της χώρας για τους επόμενους 3 μήνες. Επιστολή του ΣΥΠΝΑΠΕΔ σε Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Posted: 19/11/2015

ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Posted: 14/11/201

 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.