Υπέρ της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τάχθηκε σε συνέντευξή τύπου χθες, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Posted: 01/12/2015 in Υπαλληλικά

Χατζημάρκος

Υπέρ της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τάχθηκε σε συνέντευξή τύπου χθες, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο  θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην 3η γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου στην Λευκάδα.    

«Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες  δήλωσαν πως η μισθοδοσία του προσωπικού των Περιφερειών θα έπρεπε να καλύπτεται  από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση όμως είναι σφόδρα αντίθετη σε αυτό. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλής  στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ  δήλωσε πως δεν θα αλλάξει η απόφαση που έχει ήδη ληφθεί. Δεσμεύθηκε όμως  ότι θα δίνονται αρκετά χρήματα ώστε να καλύπτεται  και η μισθοδοσία του προσωπικού», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Με τα χρήματα που διατίθενται από το κράτος, όπως δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, μετά βίας καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες.
«Οι  λειτουργικές δαπάνες καλύπτονται τώρα οριακά. Δεν έχουμε όμως χρήματα για τις επενδύσεις που χρειάζονται.
Ένας φορέας  της ΤΑ τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να επενδύει στην τοπική κοινωνία. Για να εξέλθει η χώρα από την κρίση χρειάζονται επενδύσεις», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Οι περιφερειάρχες ζητούν  άμεσα συνάντηση με τον  πρωθυπουργό, διότι  πιστεύουν ότι μόνο αυτός μπορεί να  συμβάλει στην  απόδοση  250 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν περικοπεί από τους ΚΑΠ και στην  συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού  από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση έχουν ήδη προειδοποιήσει για κινητοποιήσεις.

 Πηγή: www.dimokratiki.gr

 

3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ : Γενικεύεται η αναταραχή στην Αυτοδιοίκηση. Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν και οι περιφερειάρχες. – Παρέμβαση της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε στη συνέλευση. – «Ξηλώνει» τον Καλλικράτη ο Κουρουμπλής. Αποκάλυψε το σχέδιό του…..

Posted: 28 Νοεμβρίου 2015

Υπαρκτός ο κίνδυνος προσωρινής αναστολής πληρωμών της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στις αιρετές περιφέρειες της χώρας για τους επόμενους 3 μήνες. Επιστολή του ΣΥΠΝΑΠΕΔ σε Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Posted: 19/11/2015

ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Posted: 14/11/2015

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.