Πρόσκληση : «Γνωριμία με το Νανόκοσμο»

Posted: 07/10/2015 by sypnaped in Επικαιρότητα, Υπαλληλικά

Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την αποκάλυψη ενός νέου θαυμαστού κόσμου, την ύπαρξη του οποίου δεν υποπτευόμαστε, με απροσδόκητες δομές και συναρπαστικές ιδιότητες και με πληθώρα διαφαινόμενων εφαρμογών. Στο συναρπαστικό αυτό  ΝΑΝΟΚΟΣΜΟ θα μας ταξιδέψει ο κ. Αναστάσιος Βάρβογλης.

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ., συγγραφέας μεταξύ των άλλων, του βιβλίου «Χημείας Απόσταγμα», είναι γνωστός για την ικανότητά του να μεταδίδει στο ευρύ κοινό με απλό και κατανοητό λόγο επιστημονικές γνώσεις και εξελίξεις της Επιστήμης της Χημείας.

Αξίζει λοιπόν μια γνωριμία με τον νανόκοσμο, που στην ομιλία θα γίνει με έμφαση στην παρουσίαση νέων μορφών του άνθρακα και του χρυσού, την αποκάλυψη νέων ρόλων για τα DNA, καθώς και σε παραδείγματα από φυσικά και συνθετικά νανοϋλικά. Η ομιλία θα κλείσει με μια σύντομη αναφορά στη Νανοτέχνη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Περιφερειακό Τμήμα Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με την ευγενική υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2015.
Από τη Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.