Καταργούνται από την 1η Οκτωβρίου οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στη Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο και Σκιάθο.

Posted: 28/09/2015 by sypnaped in Επικαιρότητα

Καταργούνται από την 1η Οκτωβρίου οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και στη Ρόδο

Καταργούνται οριστικά από την 1η Οκτωβρίου 2015 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στην Ρόδο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, αν και αρχικά φαινόταν ότι το νησί μας θα περιλαμβάνεται στην δεύτερη ομάδα νησιωτικών περιοχών, στις οποίες οι μειωμένοι συντελεστές θα καταργηθούν το καλοκαίρι του 2016.                 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά,  το θέμα προέκυψε επειδή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι οι θεσμοί θα ζητήσουν να μπουν στην πρώτη ομάδα περισσότερα νησιά. Όσο το γιατί να περιληφθεί ειδικά η Ρόδος, είναι επειδή η τετραμερής ζητά όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληθυσμιακή και οικονομική κάλυψη στην πρώτη ομάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, λοιπόν, το θέμα για τη Ρόδο παρέμενε ανοιχτό  και ήταν υπό διαπραγμάτευση. Ξεκαθάρισε πριν από λίγη ώρα έπειτα από την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την τετραμερή.

Εκτός από την Ρόδο, στην πρώτη ομάδα νησιών στα οποία καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, περιλαμβάνονται επίσης η Σκιάθος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Νάξος και η Πάρος.


Πηγή : https://eperifereia.wordpress.com

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στον ΦΠΑ νησιών από 1.10.2015

28 Σεπτεμβρίου 2015

«Ηττηθήκαμε στην πατρίδα μας από τον λαϊκισμό, το ψέμα, τις εντυπώσεις και την μιζέρια» Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

28 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντησή  στην άποψη του φοροτχενικού κ. Νίκου Σγουρινάκη σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, έδωσε ο συμπολίτης μας λογιστής- φοροτεχνικός, κ. Τσαμπίκος Δημητράς. 

28 Σεπτεμβρίου 2015

Άρθρο του κ. Σγουρινάκη, με τίτλο «Η ιστορία του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου»   

24 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια νησιά χάνουν τώρα την έκπτωση ΦΠΑ

25 Σεπτεμβρίου 2015

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.