Σαφείς ενδείξεις για τη μισθοδοσία μας να περάσει από τον κρατικό στον περιφερειακό προϋπολογισμό που θα στηρίζεται ίσως στον ΦΠΑ, στον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας κλπ.

Posted: 06/04/2015 in Υπαλληλικά

Το εργασιακό καθεστώς μας  σε σχέση με καθήκοντα, υποχρεώσεις,  μετατάξεις, αποσπάσεις, πειθαρχικό δίκαιο, λειτουργούν σύμφωνα με τον ισχύοντα δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα χωρίς εξαίρεση – τροποποίηση.

Επομένως από τη στιγμή που δεν θεσπίζεται δημοσιονομική αυτονομία στις αιρετές Περιφέρειες είναι αυτονόητο η μισθοδοσία όλων μας  να παραμείνει στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Σύμφωνα όμως με έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών δεν θα διατηρηθεί ο σημερινός  τρόπος μισθοδοσίας μας, αφού  θεωρεί ότι δόθηκε αρκετός χρόνος στις Περιφέρειες να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους προκειμένου η καταβολή της μισθοδοσίας να μην επιβαρύνει τον  κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τον περιφερειακό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι γνωστοί ορισμένοι δήμοι που συνήψαν δάνεια για να καλύψουν τις μισθολογικές δαπάνες καθώς επίσης και οι παρενέργειες που δημιούργησαν.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί μηνυτήρια αναφορά Συλλόγου Υπαλλήλων πρώην καποδιστριακού δήμου ισχυριζόμενου τα ακόλουθα :

  • Υπήρχαν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας (υπόλοιπα μισθοδοσίας Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2010 για τους υπαλλήλους του Δήμου, ενώ όσον αφορά τους συμβασιούχους οι οφειλές ήταν μεγαλύτερες).
  • Υπήρχαν οφειλές του Δήμου στα ασφαλιστικά ταμεία από το έτος 2007 τις οποίες και υπολόγισαν στα 3 εκατ. ευρώ.
  • Τον Ιανουάριο του 2010 απεστάλη σε υπαλλήλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων επιστολή με την οποία απειλήθηκε η περιουσία τους με μέτρα “αναγκαστικής εκτέλεσης” λόγω μη καταβολής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων, που τους παρακρατούντο σε μηνιαία βάση.
  • Δεν γινόταν η καταβολή των παρακρατούμενων τοκοχρεωλυτικών δόσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το 2007.

Συνάδελφοι, να είμαστε σε ετοιμότητα διεκδικώντας πλήρη κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση των δαπανών μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Προσωρινά κρατούμενος ο πρώην Δήμαρχος και ο πρώην Ταμίας Καποδιστριακού Δήμου

http://www.dimokratiki.gr/31-03-2015/prosorina-kratoumenos-o-proin-dimarchos-petaloudon-ke-o-proin-tamias/

 

Προχωρεί στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

http://www.dimokratiki.gr/arxeio/prochori-sti-rithmisi-ofilon-pros-ta-asfalistika-tamia/

 

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο πρώην δήμαρχος Καποδιστριακού Δήμου για την κακοδιαχείριση πόρων

http://www.zougla.gr/greece/article/rodos-prosorina-kratoumenos-o-proin-dimarxos-petaloudon-gia-tin-kakodiaxirisi-poron

 

 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.